Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ-TTO) AŞ’nin, Bursalı sanayici ve iş adamlarına daha iyi tanıtılması, reel sektör için sağlayacağı artı değerin anlatılabilmesi amacıyla BUSİAD Evi’nde tanıtım toplantısı yapıldı.
Sanayi-üniversite işbirliğinde önemli bir adım olan Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Tanıtım Toplantısı’na, BUSİAD Yönetim Kurulu, Bursa sanayisinden profesyoneller ve akademisyenler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BUSİAD Başkanı Oya Yöney, Ar-Ge ve inovasyona verdiği önemi vurguladı. Yöney, şunları söyledi: “Teknoloji Transfer Ofisi, Bursa’nın sanayi potansiyeli düşünüldüğünde büyük ihtiyaç olan bir yatırımdı. Rekabetin bu denli arttığı bir ortamda sadece Bursa değil, ülke olarak odaklanmamız gereken alanın Ar-Ge olduğu aşikar. Teknoloji Transfer Ofisi yeni Ar-Ge şirketlerinin oluşturulmasını teşvik etme, işbirliğini geliştirme, fikri mülkiyet haklarını koruma, bunların satışından elde edilen gelirleri yönetme gibi önemli görevler üstlenecektir. İşte bu noktada Bursalı sanayicilerimiz için işlerini geliştirmekte ve rekabet avantajı sağlamada büyük faydalar sağlayacaktır. Bizim görevimiz ise bu oluşumun çok iyi tanıtılmasını sağlamak ve hızlıca sonuç üretmelerine destek olmaktır. İş yaşamında kitap her gün yeniden yazılırken, bu yatırımların değerini bilmek ve oluşturacağımız sinerji ile hep birlikte büyümek, kazanmak için bu oluşumları asli görevlerimiz olarak görüyoruz. Bu noktada BUSİAD olarak, üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması ve akademik girişimciliğin teşvik edilmesine yönelik güdüleyici bir kurum olan Teknoloji Transfer Ofisi’ni destekliyoruz.”
TTO ile ilgili bilgi veren UÜTTO Genel Müdürü Prof. Dr. Zeynep Kahveci, 1 Ocak’ta faaliyete başlayan kurumun, bugüne kadar 10 Ar-Ge projesi, 1 uygunluk raporu, 1 danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti. Kahveci, “Yeşil Cadde Modeli” projesi ile sanayicilere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Kahveci, üniversitenin sanayiciyi beklemek yerine yerinde ziyaretlerle işbirliğini geliştirmeyi hedeflediği ‘Yeşil Cadde Modeli’ projesi ile ilgili şunları söyledi: “Üniversiteler, genelde sanayicilerin gelmesini beklerdi. Biz bunu kırmayı amaçlıyoruz. Sanayi bölgelerinden birer cadde istiyoruz ve o caddelerde bulunan firmalara ziyaretler düzenliyoruz. Bu projeyle işbirliğinin daha da gelişeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz