Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Akdeniz Mahallesi’ndeki ASKİ’ye ait Doğu Atık Su Arıtma Tesisi’nde gereken her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi haziran ayı Meclis Toplantısı’nda CHP Meclis Üyesi Mehmet Esendemir’in vatandaşın tesisten yayılan ‘koku ve gaz’ konusundaki şikâyetini gündeme getirdi. Bunun üzerine Aldırmaz, “Orada arıtma tesisinin kaldırılmasının dışında yapılabilecek başka bir şey yok.” dedi. Daha önce ÇED raporu hazırlanarak yapılan yatırıma ilişkin birçok hususun olduğunu vurgulayan Aldırmaz, gaz emisyonunun çatı altında toplanması, filtrelerden geçirilmesi gibi iyileştirmelerden ciddi bir tepkinin olmadığını savundu. Mahalle halkının tesisin tamamen taşınmasını istediğini aktaran Aldırmaz, “Buda haklı bir taleptir. Ama bu kısa sürede yapılabilecek bir şey değil.” açıklamasını yaptı. Akdeniz Mahallesi’ndeki arıtma tesisleri doğru yerde yapılmış, her şey dört dörtlüktür demek istemediğini ifade eden Aldırmaz, “Fakat mevcut bir arıtmaya yapılması istenen her türlü iyileştirme uygulanmıştır. Bundan fazlası tesisin oradan taşınmasıdır. Önerinizi getirin gerekeni hayata geçirelim.” şeklinde konuştu.
“Orada çok büyük tepki var. İsterseniz meclis üyeleriyle birlikte oraya gidip bir çay içelim. Gözlerinizle ortamı görüp, kendiniz karar verin.” sözleriyle Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a karşı çıkan CHP’li Mehmet Esendemir ise arıtma tesisinin kangren haline geldiğini dile getirdi. Akdeniz, Döşeme, Kurtuluş, Güneşli, Haydaroğlu ve bölgedeki 8 mahallenin bulunan pis koku ve kanserojen gaz tehdidi altında olduğunu ileri süren Esendemir, şöyle devam etti: “Oranın sorunun çözemeyen bir idare Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çevre beraatı alıyor. Bu içler acısı bir durum. Önce o vatandaşlarımızın sorunu çözülecek. Akşam saatlerinde rahat bir şekilde nefes alıp verecek. Ondan sonra biz çıkıp biz burada konuşacak, ödüllere layık olacağız.” CHP Meclis Üyesi Necmettin Atay ise Akdeniz Mahallesi’ndeki sorunun yıllardır sürdüğünü, ancak bir çözüm üretilmediğini öne sürdü. Sarıçam Mahallesi’nde yolların kazıldığını ve bir türlü tamamlanmadığına dair halktan şikayetler aldığına işaret eden Atay, “Sadakat Çırçır Fabrikası’nın arkasında ciddi bir boş alan var. Belediye tarafından sökülen kum, çakıl, asfalt dökülerek çöplük yuvasına dönüştürülmüş. Elinizi vicdanınıza koyun. Belediye oraları daha temiz hale getirmesi gerekirken, atıklarını oraya dökmesinin bir mantığı yoktur.” dedi.
CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer ise Taksim Gezi Parkı eylemlerine dikkat çekti. Bazı kesimler tarafından demokratik hakların amacından saptırılmaya çalışılmasından büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Özer, şunları söyledi: “Hangi düşünceden olursanız olun. Hangi düşünceyi savunuyorsanız savunun, birbirimize tahammül etmek zorunda olduğumuzu aklımıza yerleştirmek durumundayız. Elbette demokratik tepkilerimizi koyacağız; ama kırmadan dökmeden, kimseyi incitmeden...Karşı karşıya gelebiliriz; fakat ortak noktalarda birleşebiliyoruz. Çünkü bu ülkenin çocuklarıyız, biz… Onun için birliğimizi bozmadan; elbette tepkilerimizi göstermek zorundayız.”
Meclise gelen Sakatlar Derneği üyeleri ile bici bici satıcıların isteklerini aktaran Özer, engellilerin hizmet binası hususunda Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. Özer, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki araç veya seyyar tezgahlarda bici bici satan esnafa bir takım standartlar getirilmesi noktasındaki çözüm önerilerini sundu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz