YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyükşehir Belediyesi’nden Raylı Sistem Hamlesi

Bursa’nın en önemli meselesinin ulaşım olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Semih Pala, “Son 20...

Büyükşehir Belediyesi’nden Raylı Sistem Hamlesi

Bursa’nın en önemli meselesinin ulaşım olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Semih Pala, “Son 20 yılda 22 kilometre ray hattı döşenirken, sadece Recep Altepe başkanlığındaki bu dönemde 27 kilometre raylı sistem hattı yapılıyor” dedi.

Mahalli bir televizyon kanalının programına katılan Pala, Bursa’da ulaşım yatırımlarını anlattı. Bursa’nın büyük bir şehir olduğunu ve Türkiye’ye ve dünyaya hizmet ettiğini söyleyen Pala, sanayi, bilim, turizm, tarım ve kültür gibi her alanda varlığını hissettirdiğini belirtti. Böylesine büyük bir şehrin sıkıntıları olabileceğini ve bunları çözebilecek yöneticilerin de görev başında olduğunu ifade eden Pala, bu zamana kadar birçok belediye başkanının, valinin, akademik meslek odalarının ve hizmet ettiğini hatırlatarak, Recep Altepe başkanlığındaki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de şehir ve vatandaş için yatırımlar yaptığını dile getirdi.

Pala, “Vatandaşımız, sıkıntılarını anlayan bir belediyenin iş başında olduğunu bilmelidir. Bursa’nın en önemli meselesi toplu taşımadır. Toplu taşımada en önemli faktör ise raylı sistemdir. Yıllar önce raylı sisteme geçilerek doğru tercih yapılmış ve süreç sürdürülmektedir. Bu dönem öncesindeki son 20 yılda 22 kilometre ray hattı döşenirken, sadece Recep Altepe başkanlığındaki bu dönemde 27 kilometre raylı sistem hattı yapılıyor. Bu dönem raylı sistem hatları için yaklaşık 650 trilyon para harcandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım meselesini çözmek için üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor” diye konuştu.

Ulaşım master planı çalışmalarından da bahseden Pala, bu dönem Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Erdem Saker döneminden bu yana gündeme getirilmeyen ulaşım master planını ve 1/100000 ölçekli çevre planını hazırladığını hatırlattı. Belediye yöneticilerinin de planları yapanlar gibi aklı başında insanlar olduğunu kaydeden Pala, “Aldıkları kararlar, bu tür planlara uygundur. Farklı veya zıt işler yapıldığı anlaşılmasın. Akademik odalarımızın görüş ve düşüncelerine her zaman saygı duyarız ve başımızın üstünde tutarız. Ancak 2 milyon nüfuslu Bursa’nın yaşayan bir organizma olduğu unutulmamalıdır. Yeni yollar açmadıkça, var olan imar planındaki yollar bile açılamazsa şehir içi trafiği tıkanır. Gökdere-Kaplıkaya arasında bir ana aks var. Onun altında Şehreküstü’den Kestel’e giden yeni bir aks oluşturuldu. Öte yandan Acemler-Esenevler arasında 30 metrelik yol çalışması sürmektedir. Bunlar Bursa’nın hayat damarlarıdır. Bursalıların rahat bir şekilde evinden işine gidip gelebilmesi ve yeni yollar açmak için 150 trilyon kamulaştırma parası harcandı” diye konuştu.

Enine aksların yanında dikine aksların da yapıldığını söyleyen Pala, Çiçek Caddesi’ne çıkan yolda binaların yıkılmaya başlandığını belirtti. Bu yolların açılmak zorunda olduğunu anlatan Pala, planda var olan işleri bile yürürlüğe sokmakta zorluk çekildiğini, buna rağmen yol çalışmalarının bu dönemde bitirileceğini ifade etti. Pala, Bursalıların daha sağlıklı yollarda seyahat edebilmesi için 1 milyon 425 bin ton asfalt döküldüğünü de dile getirdi.

Yatırımlar hakkında herkesin mahkemelerde görüş beyan edebileceğini kaydeden Pala, “Yol yapmak için mahkemelerden izin alınacaksa belediyelerin ve meclislerin görevi nedir? Bu kadar yönetici Bursa’nın menfaatleri için karar veremiyor mu? Mahkeme kararları son kararlar değildir. Ne kadar engellense de Bursa’nın yeni yollara ihtiyacı var ve açılmalıdır. Yıldırım veya Kestel ilçesindeki insanlar Çevre Otoyolu’na nasıl ulaştırılacak? Ancak Gölbaşı’ndaki çatraktan Çevre Yolu’na girilebiliyor. Bu sıkıntının çözümü için Samanlı bağlantı yolu yapılmalıdır” dedi.

Bursa’nın, 45 bin kişilik yeni stadyumla artı değer kazanacağını dile getiren Pala, yapılan stadın yerinde zaten Veledrom stadı bulunduğunu hatırlattı. Öte yandan stadın etrafından 1 milyon metrekare park alanı oluşturulduğunu anlatan Pala, hiçbir stadyumun etrafından bu kadar yeşil alan bulunmadığını da vurguladı. Stadyumda ulaşım sıkıntısının yaşanmayacağını aktaran Pala, etrafından BursaRay’ın bulunduğunu, yeni kavşak ve yolların da yapıldığını söyledi. Altıparmak’ta çalışmaları süren T1 hattına değinen Pala, “Esnafın bu konuda hiçbir mağduriyeti olmaz. Hiçbir yönetici göz göre göre kendi insanını mağdur etmez. Devam eden süreçte iki taraf oturup konuşarak görüşlerini anlatacaktır. Tramvay ve toplu taşıma hatları vazgeçilmez gerekliliklerdir. Meslek odaları da her konuyu mahkemeye taşıyabilir. Belediye olarak meslek odalarının görüş ve düşüncelerine saygılıyız. Sonuçta sorumluluk mevkiindeki idare icraatını yapar. Son kararı yine halk verir. Halk ulaşım konusunda yatırım bekliyor. Bu tip engelleyici tavırlarla vatandaşa hizmet etmiş olmazsınız. Altıparmak Caddesi’nden yine araçlar geçecek ve yollar daraltılmayacak. Çevreye daha az zararlı, daha az enerji harcayan ve daha fazla yolcu taşıyan araçlar kullanılacak. Tekerlekli araçtan raylı sisteme geçiş süreci devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler