YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyükşehir ile KOSGEB arasında girişimcilik işbirliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları...

Büyükşehir ile KOSGEB arasında girişimcilik işbirliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK)'ndan 30 kursiyer, uygulamalı girişimcilik eğitimi almaya hak kazandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ, BUSMEK kursiyerlerinin girişimcilik eğitimi almalarına imkan tanıyan protokole imzalarını attı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, protokolle BUSMEK kursiyerlerinin tarihi bir fırsata sahip olduklarını kaydederek, “Bursa’da istihdam konusunda önemli bir protokolü gerçekleştirdik. Bursa’nın her yönden gelişmesi noktasında istihdam çok önemli. Sosyal sorumluluk projeleriyle insana yönelik faaliyetler vatandaşlarımızın en güzel şekilde yetişmesi için gereklidir. Kursiyerlerin edindikleri birikimle altın bilezik takmaları, uzmanlık alanında kendilerini geliştirmelerini önemsiyoruz. Bugün iyi bir gelecek için iyi birer meslek şart.” diye konuştu.
Belediye olarak gereken gayretin gösterildiğini anlatan Altepe, “BUSMEK’teki 8 bin kursiyerin meslek edinmeleri için ihtiyaç duydukları eğitimleri veriyoruz. Kursiyerlerimizin beceri kazanmaları için bu kursları hazırlıyoruz. Amaç, istihdamın sağlanması ve pratikte uygulamaktır.” dedi.
KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ da KOSGEB olarak girişimciliğin desteklenmesini önemsediklerini dile getirirken, “Yetenekli, birikimli insanların cesaretle, özgüvenle kendi işlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
KOSGEB tarafından verilecek 60 saatlik eğitimin meslek öğretmediğini, iş fikrine sahip kişilerin desteklediğini vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti: “İş yerinin hukuki statüsü ne olacak, başlangıcında ne kadar sermaye var, tedbirler neler olmalıdır gibi basit bir fizibilite çalışması sonucu girişimcinin iş yapabilmesine destek sağlamayı istiyoruz. Girişimcilere 27 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe, daha ağır iş için sabit 70 bin TL veriyoruz. Bu noktada ilk 2 yıl ödeme yapılmıyor. 2. yıldan sonra 4. yıl sonuna kadar eşit oranda taksitlendirerek ödeme yapılıyor. Erkeklerde yüzde 60, bayanlarda ve engelli vatandaşlarda da yüzde 70 kadar destek veriyoruz.”
Akdağ, bu sene BUSMEK’te kurslara katılan 30 kursiyere, iş sahibi olmaları için destek vereceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler