Aydın Belediyesi tarafından 16 ilçeye ‘mal, araç gereç bildirimleri ve seçimlerden sonra büyükşehir belediyesinin tasarrufuna geçecek konularda’ uyaran yazıya Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tepki gösterdi.
MHP’li Haluk Alıcık, daha ortada büyükşehrin bulunmadığını hatırlatarak muhataplarının Aydın Valiliği olduğunu söylerken, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise şuanda Nazilli’ye yada başka bir ilçeye hizmet götürebileceğini bunun içinde ilçelerin her türlü bilgilerini ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Aydın Belediyesi 1 Temmuz’da Aydın’ın 16 ilçe belediyesine Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal imzalı uyarı yazısı gönderdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi hazırlıkları kapsamında tüm ilçe belediyelerinin mal varlıkları ile araç, gereç ve makine parkı hakkında bilgi edinmek isteyen Aydın Belediyesi diğer yandan ilçe belediyelerini seçimlerle birlikte belediye sınırlarında olan ve büyükşehir belediyesi görev ve sorumluluk kapsamına girecek konularda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
‘MUHATABIMIZ MAHALLİ İDARELERDİR’
Aydın Belediyesi'nden gelen bu yazıya Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tepki gösterdi. Konu hakkında açıklamada bulunan MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, CHP'li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na tepki göstererek, “Yazıyı, Özlem Çerçioğlu'nu muhatap almadık. Yazı yakışık değil. Çünkü Aydın Büyükşehir Belediyesi daha ortada yok. Bu nedenle de yazıya cevap verme gereği duymadık. Aydın Belediyesi bizden böyle bir yazının cevabını isteyemez. Çünkü bizim muhatabımız Aydın Valiliği yani Mahalli İdareler'dir. Biz yazışmalarımızı bu yolla yaparız” dedi.
‘NAZİLLİ’YE HİZMET GÖTÜREBİLMEMİZ İÇİN BU BİLGİLER ŞART’
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın tepkisini anlam veremediğini dile getiren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise,kendilerinin 6360 sayılı yasaya göre hareket ettiğini söyledi. istedikleri takdirde tüm il geneline hizmet götürebileceklerini kaydeden Özlem Çerçioğlu, “Bugün bizim Nazilli’ye yada diğer ilçelerimize yada köylerimize ne gibi hizmet götürebileceğimizi belirlememiz için oranın bilgilerini toplamamız lazım. Bu hem büyükşehre hazırlık için hem de bugünkü hizmetlerimizi oralara ulaştırmamız için şart. Bu çalışma da yasalara göre gayet normal bir çalışma” dedi.
‘YASAYI İYİ OKUSUNLAR’
Konunun yasal dayanağı ile ilgili bilgi veren Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol ise, “Yazıyla ilçe belediyelerinden büyükşehire devredilecek, su işleri, kanalizasyon işleri, itfaiye, mezarlıklar ve haller gibi hizmetler konusunda elde neler var, neler yok bunların tespitini yapmak istedik. 6360 sayılı yasanın birinci maddesinde Aydın ve diğer büyükşehir illeri sayılarak bu illerde ilin ismiyle büyükşehir kurulduğu ve bu illerin il belediyeleri büyükşehre dönüştürüldüğü anlatılıyor. Diğer yandan biz meclis kararıyla Sultanhisar’a da Nazilli’ye de hizmet götürebiliriz. Yasa bizi bu yetkiyi veriyor. Biz 56 köye hizmet için meclisten onay aldık. Denizli belediyesi tüm il genelini geçirdi. Bizde geçirebilirdik. Bizim ilçelere yazdığımız yazı şu, yatırım ve hizmetleri götürebilmek için ne var ne yok, ayrıca bütün mal varlıklarını bütün dokümanlarını istemedik sadece büyükşehir kapsamında yer alacak şeyleri istiyoruz. Bunu istemek çok doğal, bunda bir şey yok. Yasa gereği zaten isteyebiliriz. İl belediyesi büyükşehire dönüştürüldüğü için hazırlık yapacak yer burasıdır. Lütfen yasayı iyi okusunlar” şeklinde konuştu.
Diğer yandan Aydın Belediyesinin göndermiş olduğu yazıya 11 CHP’li 3 AK Partili, 2’si MHP’li toplam 16 ilçe belediyesinden şimdiye kadar sadece AK Partili Sultanhisar belediyesinin cevap verdiği öğrenildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz