Malatya Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı ‘Büyükşehir’e Doğru Malatya’ gündem maddesi ile İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleşti.
Malatya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çakır ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım’ın ev sahipliği yaptığı programa Malatya Valisi Vasip Şahin, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, kent konseyi üyeleri katıldı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, 2012 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Malatya Valisi Vasip Şahin konuşmasında genel kurul üyelerinin aktif bir katılım göstermesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Malatya’nın büyükşehir olarak vizyonunu belirlediğini söyleyen Şahin, büyükşehir olmanın büyük imkânlar tanıdığı gibi büyük fedakârlıklar da gerektirdiği vurguladı. Büyükşehir statüsüyle birlikte Malatya’nın daha kararlı, daha düzenli ve daha disiplinli olacağının altını çizen Şahin, “Malatya Valiliği olarak büyükşehir yolunda bizler de elimizden geleni yapıyoruz ve bu kapsamda başta Malatya Belediyemiz olmak üzere diğer belediyeler ve kaymakamlıklarımız ile de sürekli istişare halindeyiz” dedi.
Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çakır, büyükşehir statüsü hakkında genel bir değerlendirme yaparak, 14 ilin büyükşehir statüsüne erişmesinin geç kalınmış bir reform olduğunu yalnız bu gecikmişliğin çeşitli sebeplerden kaynaklandığını zamanla yasal düzenlemeler ile bu eksikliğin giderildiğini söyledi. Büyükşehir ile birlikte Malatya’ya sunulan maddi kaynakların daha da artacağını söyleyen Çakır, bu vesile ile belediyenin daha güçlü olarak hizmetler üreteceğini belirtti. Malatya Belediyesi olarak büyükşehir anlamında gerekli alt yapı çalışmalarını yaptıklarını vurguladı.
Büyükşehir statüsüne erişen Malatya da bundan sonra atılan her adımda resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlara büyük işler düştüğünün de altını çizen Çakır, “Büyükşehir için her türlü fikri paylaşırsanız birlikte daha emin adımlar atabiliriz” dedi.
Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir de konuşmasında birçok mahallede imar sorununun olduğunu Büyükşehir ile birlikte bu sorunların çözülerek içi dolu bir kentsel dönüşümün gerekliliğinden bahsetti.
MAFİAD Başkanı Bayram Yılmaz ise nüfus artışı ile birlikte bundan sonra 50-100 yıllık uzun vadeli planların yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca Malatya’nın doğu-batı ve güney-kuzey eksenli olarak geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
ÇEKÜL Vakfı Başkanı Bekir Sözen, şehir estetiğinin önemli olduğunu vurgulayarak büyükşehir ile birlikte Malatya’nın bu konuyu tekrar gözden geçirmesinin gerektiğini söyledi.
Mimarlar Odası Başkanı Mahmut Yaşaroğlu, imar düzenlemesi ile ilgili büyük sıkıntıların olduğunu dile getirerek, STK’lar ile ortak akıl doğrultusunda çalışmalar yapılmasını önerdi.
Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı ve Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, “Büyükşehir olan Malatya'da bizler başta olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlar ve STK’lar ellerinden gelenin en iyisini yaparak sadece şehrin sakini değil aynı zamanda sahibi de olmalıyız” dedi.
CEM Vakfı Başkanı Eşref Doğan, organize tarım alanı olan bölgelerin taş ocağından olumsuz etkilendiğini söyleyerek, büyükşehir ile birlikte taş ocaklarının kaldırılmasını önerdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz