Aslında Bağdat Caddesi 9 kilometre uzunluğunda ve Kiziltoprak ile Bostancı arasında uzanır ama Gerçek Cadde Suadiye ve Caddebostan arasında kalan 3 kilometrelik bölümdür.
Bundan birkaç sene öncesine kadar bu ikiliyi kombinlemeyeni Cadde'ye almıyorlardı. Bilen bilir!
Cadde'ye sık uğrayanlar bilir. Billur Kalkavan'ı Cadde'de görmek çok olağan bir şeydir. O bir Cadde ikonudur!
Pahalı arabalarını yarıştıran gençlerin zaman zaman (malesef) ölümle sonuçlanan yarışları birkaç kez basında da yer almıştı. Gecenin bir yarısı gümbür gümbür motor sesleri duymaya başlayan Cadde müdavimleri hemen sığınabilecekleri en güvenli yeri tespit edip oraya yönelir. Bu yarışlar genelde Caddebostan Migros'tan (Sahil Yolu) başlar Suadiye Otel'in orada sona erer. Rövanşı da Cadde üzerinde Göztepe Parkı'na kadar devam eden gayr-ı resmi pistte yapılır.
Cadde'nin çok net buluşma noktaları vardır. Bir arkadaş grubuyla buluşulacağı zaman direkt gidelecek mekanın önünde değil Caddebostan Migros, Marks & Spencer, Caribou, Suadiye Vakko veya Zara'nın önünde buluşulur.
Cadde'de yürürken küçük çapta panayır tadında açılışlardan o gün yapılacağını unuttuğunuz büyük organizasyonlara kadar pek çok eğlenceli aktiviteye rastlama ihtimali bir hayli yüksek. Özellikle yeni mağaza ve restoran açılışları sırasında düzenlenen etkinlikler Cadde'nin tadı-tuzu, rengidir.
Cadde gençliği ve mafya parodisi yapan web dizisi Cadde Kormanlar 36 bölüm yayınladı. Dizinin yazarlığını ve yönetmenliğini Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü mezunu ve Türkiye'de en genç yaşta uzun metrajlı filmi vizyona giren yönetmeni Doğacan Anafarta yaptı.
Cadde'nin çeşitli bölgelerinde organik biçimde oluşan birkaç dolmuş durağı vardır. Örneğin Suadiye'deki dolmuş durağı TeknoSA'nın önü, Şaşkınbakkaldaki Marks & Spencer ışıkların karşı kaldırımı, Caddebostan'ki Caribou'nun önü, Göztepe'deki İstasyon Caddesi'nin köşesidir. Buralar dışında dolmuş bekleyen, hele hele bekleyenlere aldırmayıp binenlerin kulakları ekseriyetle çınlatılır.
Kadıköy Belediyesi'ne ait bu kütüphane Cadde'den Ömerpaşa Sokak'a girildiğinde 30 metre kadar ilerledikten sonra sağda kalır. Cadde'de yaşayanlar ve sık sık ziyaret edenler dışında fazla kişi tarafından bilinmez.