Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Sarıoba köyünde oluşturulan çadır okulda ders zili çaldı. İlk kademe öğrencileri için oluşturulan 3 sınıfta, 120 öğrenci yaklaşık 3 ay boyunca eğitim görecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 3 öğretmen ilk kademe öğrencilerine eğitim verirken, 6, 7 ve 8’inci sınıfta okuyacak 30 öğrenci ise taşımalı eğitim sistemi ile Şabanözü köyündeki okula götürülecek.
Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Çadırkentte güne merhaba diyen mevsimlik tarım işçileri, küçük tandırlarında pişirdikleri ekmeklerle kahvaltılarını yapıp traktör römorklarında çalışacakları tarlaların yolunu tutarken, çocuklar ise büyük bir heyecanla çadırdan da olsa eğitim görecekleri okula gitmek için hazırlanıyor. Anneler kızlarının saçlarını tarıyor, babalar sıcaktan kavrulmuş minik yüzlere krem sürüyor. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra öğrenciler büyük bir heyecanla çadır okulun yolunu tutuyor.
Çadır okulda öğrencilere Polatlı Kaymakamlığı tarafından temin edilen okul kıyafeti, ayakkabı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak dağıtılan kitaplar verildi. Daha sonra sınıf öğretmenlerinin çaldığı ders zilini duyan öğrenciler sınıflarına girerek, ilk derslerini yaptı.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Özli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan proje kapsamında oluşturulan çadırkentte altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, kendileri için en önemli hususun çocukların eğitimi olduğunu söyledi. Özli, “Geçen yıl başlattığımız ve başarı sağladığımız çadır okul uygulamasına Sarıoba köyü yerleşkesinde bu yıl da devam etmekteyiz. Okulun asıl amacı, tarım işçi çocuklarının, bir süre de olsa eğitim imkanlarından uzak kalmamalarını önlemek. Çocuklarımızı buraya alıyor ve eğitiyoruz. Ve umuyoruz ki çocuklarımız aydınlık yarınlara taşımamıza katkı sağlayacaktır.” dedi.
Ali Özli ayrıca, çadırokulda 3 sınıfta 120 öğrencinin eğitim göreceğini, okul için 3 öğretmen görevlendirdiklerini ifade etti. Metip Proje Koordinatörü Hasan Çetin ise okulun Sarıoba köyü çadır yerleşkesinde geçen yıl da aynı şekilde kurulduğunu hatırlattı. Çetin, “2009 yılında başlayan proje kapsamında Sarıoba köyü çadır yerleşkesinin bütün altyapı ve üst yapı hizmetleri tamamlandı. Sağlık ve sosyal hizmetler de burada gerçekleştirilmektedir. Eğitim, bizim için çok önemli. Özellikle çocukların üç aylık bir eğitim kaybı söz konusu idi. Bunu da çadır okullarda telafi etme yoluna gidiyoruz. Yapılan çalışmalar, geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın eğitim hizmetlerinden geri kalmaması amacıyladır.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz