YURTHABER

Sivas
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çalıkuşu Balesi, Sivaslılardan tam not aldı

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 100.

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Sivas’ta sergilenen Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz romanından uyarlanan “Çalıkuşu Balesi” Sivaslılardan tam not aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile Opera ve Balesi orkestra sanatçıları eşliğinde 2 perdeden oluşan bale gösterisine Sivaslı sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.
Çalıkuşu Balesi, Devlet Sanatçısı Merih Bahar Çimenciler’in koreografisiyle tam not aldı. 2 perdeden oluşan balenin kostüm ve dekor tasarımları 1920-1930 yıllarına uygun olarak Alexandre Vassiliev, müzik düzenlemeleri Erkan Yüksel ve ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından yapıldı.
Sanatseverlerin bale eserlerinde duymaya alışkın olduğu klasik batı müziği yerine, Türk sanat müziği’nin icra edildiği gösteride, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Orkestrası sanatçıları kanun, bendir, ud ve ney gibi Türk sanat müziği’nin enstrümanları da gösteriye renk kattı.
Programın sonunda konuşan Sivas Vali Vekili Nebi Kaya, Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında ilimizde çok sayıda program icra edildiğini ifade ederek, bunlar içerisinde akıllarda iz bırakan etkinliklerden birinin de Çalıkuşu olduğunu ifade etti. Sivas’ın kongre sürecinde üzerine düşen görevi yerine getirdiğini vurgulayan Vali Vekili Kaya, “Sivas’ta bizler milli mücadelede Atatürk’e ev sahipliği yapmış olmaktan gurur duyuyoruz. Cumhuriyetin temellerinin burada atılmış olması bizlere ayrıca gurur veriyor. Sivas’ımız sahip olduğu bu kıymetli eserlerle, çok kıymetli orkestrası, sanatçılarıyla daha da güzel günlere, daha da sanat dolu günlere yürüyecek. Bu vesile ile bunu karşılıksız bırakmayarak burayı da hınca hınç dolduran siz Sivaslılara ve sanatseverlere şükranlarımı sunuyorum. Samsun’dan buraya gelen değerli misafirlerimize de teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Çalıkuşu Balesi, Sivaslılardan tam not aldı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler