HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çalışma hayatında “sürekli eylem"

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu "sürekli eylemlerin" "Hükümetin duyarsızlığı devam ettiği sürece" devam edeceğini belirtti.

ANKARA (ANKA) – Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-İş’in çalışma yaşamına ilişkin talepleri doğrultusunda başlatma karar aldığı “bir saat geç işbaşı yapma” eylemine Başbakanlık Basımevi’ne gelerek katıldı. Kumlu, “Hükümetin duyarsızlığı devam ettiği sürece, bizim eylemlerimiz de devam edecektir” dedi.

Kumlu ve beraberindeki Türk-İş yöneticileri sabah saatlerinde dayanışma eyleminin yapılacağı Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü önüne geldi. Burada bir konuşma yapan Kumlu, Türk-İş Başkanlar Kurulnun bugünü “Tekel işçileriyle dayanışmak için eylem günü” ilan ettiğini belirterek, “Eylemlerimiz Hükümetin sesimizi duyması, haklı taleplerimizi yerine getirmesi içindir. Hükümetin duyarsızlığı devam ettiği sürece, bizim eylemlerimiz de devam edecektir” dedi.

Bir kez daha Türkiye’deki tüm Türk-İş’e bağlı işyerlerinde “çalışmama hakkını” kullanma eylemi yaptıklarını, bir ay boyunca her Cuma günü bu eylemi tekrarlayacaklarını kaydeden Kumlu, “Ayrıca bu akşam iş çıkışında ülke çapında AK Parti binalarının önünde kitlesel basın toplantıları düzenleyeceğiz. Yaptığımız bu eylem, aldığımız ‘sürekli eylem’ kararının ilk adımıdır. Bu adımı, profesyonel sendikacıların Ankara Güvenpark’a gelişi izleyecektir” dedi.

Daha sonra yapılacakları 30 Aralık’taki Başkanlar Kurulu toplantısında belirleyeceklerini, her hafta Çarşamba günleri toplanacak ve gelişmeleri değerlendireceklerini, yeni eylem kararları alacaklarını belirten Kumlu, “Bunları hükümete sesimizi duyurmak için yapıyoruz. İtirazımız var, onun için yapıyoruz” dedi.

“Silkele başkan düşecekler” sloganları arasında konuşmasına devam eden Kumlu, özelleştirmeler ve işyeri kapatılmalarıyla yaşanan işsizleştirmelere itirazları bulunduğunu, bu memlekete ömrünü vermiş TEKEL işçileri için “yatarak para kazanıyorlar” denilmesine karşı çıktıklarını anlattı. Kumlu, güvenlik görevlilerinin eylem yapan işçilere karşı tutumlarına da itirazları bulunduğunu anlattı. Mustafa Kumlu, “Asgari ücret adı altında sefalet ücreti belirlenmesine, kiralık işçilik düzenlemesiyle işçilerin köleleştirilmesine,sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, sendikalaşma hakkında ve kıdem tazminatından yoksum 4-V statüsüne, örgütlenmek için atılan her adımın işten çıkartılmalarla sonuçlanmasına itirazımız var” dedi.

Mustafa Kumlu gazetecilerin bir sorusu üzerine hükümetle görüşmelerin sürekli devam ettiğini açıklayarak, şu anda basınla paylaşacak herhangi bir gelişme olmadığını söyledi.

Bu arada Türk-İş’e bağlı 100 işçinin çalıştığı Basımevi’ndeki eyleme Yol-iş ve Tes-iş 20’şer kişilik gruplarla gelip destek verdi. Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş da Başbakanlık Basımevi’ne destek amaçlı geldi.

En Çok Aranan Haberler