OSMANİYE (İHA) - Türk Diyanet Vakıf-Sen Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, cami temizlik işlerinin özelleştirilmesi halinde daha uygun standartlarda temizliğin yapılacağını bildirdi.
Gümüş, Avrupa Birliği sürecindeki Türkiye'de pırıl pırıl ve tertemiz camilerde ibadetlerin yapılması amacıyla, camilerin temizlik işlerinin artık özel temizlik firmaları aracılığıyla yapılması gerektiğini söyledi. Bugüne kadar camilerin kendi imkanlarıyla imamlar ve hayırsever vatandaşlar tarafından temizlenmeye çalışıldığını belirten Gümüş, "Ancak bu iş güç ve zahmetli oluyor. Özellikle büyük camilerde kendi imkanlarımızla temizleyemediğimiz yerler var. Temizlik firmaları bu işi çok cüzi miktarlara
yapıyorlar. Tepeden tırnağa camiyi temizliyorlar. Bu tür uygulamanın daha uygun olacağını düşünüyorum" dedi.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, camilerin ve Kur'an kurslarının yapımı, bakımı ve temizliği için cami cemaatından sürekli para istediklerini ve bundan rahatsız olduklarını ifade ederek, camilere belli bir kaynak aktarılmasıyla sorunun çözülebileceğini kaydetti. Her hafta para toplamalarının zaman zaman dedikodu malzemesi yapıldığını vurgulayan Gümüş, bundan imamlar olarak rahatsızlık duyduklarını ve bu yüzden devletin camilere de kaynak ayırmasının yerinde olacağını belirtti.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerinin sorunlarına da değinen İsmail Gümüş, normal memurlar gibi haklara sahip olmak istediklerini dile getirdi. Din görevlilerinin hak ettikleri yeri alması gerektiğini, yıllardır din görevlilerinin düşük maaşla ve hafta tatili yapmadan çalıştığını ifade eden Gümüş, şunları söyledi:
"Din görevlilerinin halkın gözündeki değeri ile devletin verdiği değer arasında dağlar kadar uçurum var. Din görevlilerimiz zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır."
Kendisinin işletme ve sosyal bilimler olmak üzere 2 üniversite bitirdiğini, 23 yıldır imamlık yaptığını vurgulayan Gümüş, "Ben 730 YTL maaş alırken, benim derecemdeki başka bir memur 1 milyarın üzerinde maaş alıyor. Bu adalet değil. Din görevlilerinin de en az normal memurlar gibi yaşamaya hakkı vardır" açıklamasında bulundu.