HABER

Çanakkale-Gökçeada feribot krizi

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale ile Gökçeada arasında sefer yapan "Bandırma" isimli feribotun bakım için İstanbul'a gönderilmek istenmesi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Müdürlüğü (TDİ) ile Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü'nü karşı karşıya getirdi.

Çanakkale ile Gökçeada arasında sefer yapan ve sık sık arazı yapması sebebiyle büyük tepki gören "Bandırma" isimli feribotu bakım için İstanbul'a göndermek isteyen Türkiye Denizcilik İşletmeleri yetkilileri, bu konuda Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü'nden izin talep etti. Ancak Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Adnan Erdal, koordinasyon kurulunda alınan karar gereği ada ile bağlantının kesilmemesi için Çanakkale'de bir geminin bulunma zorunluluğunu gerekçe göstererek feribotun bakım için İstanbul'a gitmesine izin vermedi. Bunun üzerine TDİ yetkilileri, Çanakkale ile Gökçeada arasında çalışan feribotu iskeleye bağlayarak seferleri durdurdu.

Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Adnan Erdal, TDİ yetkililerinin gemiyi bakım için İstanbul'a götürmek istediklerini kendilerine bildirdiklerini belirterek, "Bu doğal bir durum. Feribotun bakım için İstanbul'a gitmesini bizler de isteriz; ancak bu feribot bakım için gittiğinde yerine hangi feribot hizmet verecek, bunu görmemiz lazım. Özellikle bu kış aylarında ada ile bağlantının kopmaması lazım. Koordinasyon kurulunda alınan karar böyle. TDİ yetkileri feribotun İstanbul'da bakım sırasındayken Çanakkale-Gökçeada arasında alternatif hangi feribotun çalışacağını bize gösterirlerse gerekil izni veririz. Aksi halde feribotun İstanbul'a bakım için gitmesine izin vermeyiz. Şu an feribot çalışır durumda. Herhangi bir acil durum olduğunda Çanakkale-Gökçeada hattında feribot kullanılabilir. Ancak bizim izin vermememiz sebebiyle onlar da feribotu iskeleye bağlayarak 1 haftadır Çanakkale-Gökçeada arasında sefer yapmıyorlar. Bizden izin almadan İstanbul'a bakıma giderlerse gerekli cezai müeyyideye çarptırılırlar" dedi.

Öte yandan Gökçeadalı vatandaşlar ise ana kara ile bağlantılarını Kabatepe-Gökçeada arasında sefer yapan arabalı vapuru ile sağlamaya çalışıyor. Havaların rüzgarlı gitmesi halinde bu hattaki vapur seferlerin yapılamadığını dile getiren adalılar, en kısa sürede deniz ulaşımı sorununun çözülmesini isteyerek yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

En Çok Aranan Haberler