ÇANAKKALE (A.A) - Ezine'nin Üvecik köyünde deve güreşi düzenlenecek.
İş adamı Mevlüt Oruçoğlu ile Üvecik Muhtarı Nail Dinçkal himayesinde 25 Kasım'da yapılacak güreşe, Ezine ve Çanakkale'nin dışında çevre il ve ilçelerden çok sayıda deve getirilecek.
Mevlüt Oruçoğlu, yaptığı açıklamada, yıllardan bu yana düzenlenen deve güreşi organizasyonlarına elinden geldiği kadar desteklediğini belirterek, "Yine deve güreşi sevenlerden gelen yoğun istek ve talepler doğrultusunda, ücretsiz olarak izlenebilecek deve güreşini Üvecik köyünde gerçekleştiriyoruz" dedi.
Üvecik Muhtarı Dinçkal ise köyde ilk defa deve güreşi yapılacağını ifade ederek, "Bunun heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Köyümüzün ve bölgemizin tanıtımı açısından katkıda bulunacak böylesine güzel bir organizasyonu beraberce gerçekleştireceğimiz Oruçoğluna ve güreşimize destek veren Ali Kahraman, Muttalip Gemedere ve Ethem Cirit'e çok teşekkür ediyorum" dedi.
-Biga'da öğrencilere KOAH semineri verildi-
Biga'da öğrencilere Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) konusunda seminer verildi.
Biga 70. Yıl Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mesut Ayyıldız tarafından Biga Belediyesi Ada Bilgi Evi'nde Anadolu İmam Hatim Lisesi öğrencilerine sigaranın zararları ve akciğer hastalıkları anlatıldı.
Ayyıldız, Türkiye'de sigara kullanımının çok fazla olduğuna işaret ederek, "Sigara kullanımı beyin hücrelerinin ölümüne ve buna bağlı olarak hafıza ve öğrenme bozukluklarına, hatta erken bunamaya neden olur. KOAH genellikle 40 yaşından sonra belirti vermeye başlar. KOAH teşhisi alan kişilerin büyük çoğunluğu halen sigara içen ya da çok uzun süre sigara içmiş ve bırakmış kişilerdir" dedi.
-Lapseki'de vatandaşlar diyabet hastalığı konusunda bilgilendirildi-
Lapseki'de vatandaşlar, "Diyabet Haftası" etkinlikleri kapsamında diyabet hastalığı konusunda bilgilendirildi.
Diyabet Akran Eğitmeni Kadriye İnce, hastalığın tedavisinde, tıbbi beslenme ile ağızdan alınan haplar ya da insülin kullanıldığını söyledi.
Kan şekerinin olabildiğince normale yakın seviyelerde tutulması halinde göz, sinir ve böbrek hasarları, kalp krizi ve inme gibi sorunlarla karşılaşma riskinin azalabileceğine işaret eden İnce, "Günlük yaşamda gerekli aktiviteleri sürdürebilmek için glukoz adı verilen bir tür şekere ihtiyaç vardır. Glukoz, dokulara ulaşamadığında bir taraftan hücreler aç kalır, diğer taraftan da kullanılamayan glukoz kanda birikir ve kan şekerini yükseltir. İnsülin, pankreas bezinden salgılanan bir hormondur. Kandaki şekerin hücreye girebilmesi ve enerji olarak kullanılabilmesi için insülin hormonuna ihtiyaç vardır" diye konuştu.
Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz