YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'çandarlı' Tartışması Yüzünden, Çeşmeye Taktırdığı Çinileri Söktürdü

İZNİK Bursa Büyükşehir Belediyesinin 'Her ilçeye bir çeşme' projesi kapsamında ilki İznik'e yapılan Osmanlı tarzı dört kurnalı çeşme, çiniler ile süslendi.

'çandarlı' Tartışması Yüzünden, Çeşmeye Taktırdığı Çinileri Söktürdü

İZNİK Bursa Büyükşehir Belediyesinin 'Her ilçeye bir çeşme' projesi kapsamında ilki İznik'e yapılan Osmanlı tarzı dört kurnalı çeşme, çiniler ile süslendi. Çeşmenin çinilerine sponsor olan Çandar Çini Atölyesi, çeşmenin hemen altına da çinilerle 'Çandar Çeşmesi' ismini yazdı. Ancak, sosyal medyada başlayan isim tartışması bir anda çeşmenin adının değiştirilmesi yönünde büyüdü. Sosyal medyada 'Çandar' ismi yerine başka bir isim yazılması yönünde büyüyen tartışmalar üzerine Tamer Çandar, dün akşam üstü Kılıçaslan Belediye çaybahçesi önündeki çeşmeye gelerek üzerindeki tüm çinileri çalışanlarına söktürdü.
Dört köşe plan üzerine inşa edilen ve üç yönünde Hayat Ağacı, Lale ve Lale-Karanfil, figürlerinden oluşan her biri 12 karodan oluşan İznik işi çiniler, keski aletleri ile tek tek kırılarak yerinden söküldü. Olaya şahit olan vatandaşlar ise "yazık tüm verilen emeğe" diye tepki gösterdi.
"YAPILAN YORUMLAR ONUR KIRICI"
Tamer Çandar, eleştirileri bugüne kadar sessiz kalıp izlediğini belirterek şunları söyledi:
"Bir sürü yanlış ve yersiz konuşmalar yapıldı. Teklif üzerine çeşmenin çinilerini yapmayı kabul ettim. İsim yazmamda sakınca olmadığı söylendi. İş bitiminde siyasi ve farklı çevreler tarafından yanlış yorumlar yapıldı. Ben hiç bir zaman şehitlerimizin isimlerinin verilmesine karsı çıkmam. Aksine arkasında dururum. Beni üzen ve yaralayan kendini bilmez insanların Çandarlı ailesi hakkında ileri geri konuşmalarıdır. Eski İznikliler bu aileyi ve yaptıklarını çok iyi bilir. Bu tepkiler sonucunda çeşmenin çinilerini kırdım. Herkese hayırlı olsun. Bundan sonra Çandarli ailesi ve şahsım adına yazılacak yazılar için avukatım tarafından yasal işlem başlatacağımı duyuruyorum."
'OSMANLIYA HİZMET ETTİK'
Tamer Çandar, sülalesinin yetiştirdiği dört büyük sadrazamdan en önemlisinin Vezir-i Azam Çandarlı Halil İbrahim Paşa olduğunu kaydederek, "Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminde gerek askeri ve gerek idari ve siyasi alanda teşkilatlandırılmasında birinci derecede rol oynayarak büyük emekleri geçmiş, İstanbul'un fethi öncesindeki yaklaşık yüz yılın isimleriyle birlikte anılmasına yol açmış, İznik'in kuruluşunda da büyük bir rol oynayan aile adına yapılan hakaretvari sözler karşısında bu kararı aldım" diye konuştu.

'çandarlı' Tartışması Yüzünden, Çeşmeye Taktırdığı Çinileri Söktürdü'çandarlı' Tartışması Yüzünden, Çeşmeye Taktırdığı Çinileri Söktürdü'çandarlı' Tartışması Yüzünden, Çeşmeye Taktırdığı Çinileri Söktürdü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler