Çankırı İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Muzaffer Çamırcı, “Çalışmalarımız Türkiye'ye örnek oluyor” dedi.
Çankırı İş Kurumu'nda bir basın toplantısı düzenleyen İŞKUR Müdürü Muzaffer Çamırcı, kurum çalışmaları ve devam eden istihdam garantili kurslarla ilgili bilgiler verdi. Toplantıya İŞKUR Müdürü Muzaffer Çamırcı, İŞKUR Şube Müdürü Rahmi Canbaz ve İŞKUR Danışmanı Mehmet Okçu katıldı.
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 400 bayanı iş sahibi yaptıklarını hatırlatan Çamırcı, "Sadece bayanların istihdam edildiği TYÇP projesini Çankırı'da hayata geçirdik. Şu anda okullarımızda temizlik görevlisi olarak 400 bayan hizmet veriyor. Bu çalışmalardan Vali Bey de ziyadesiyle memnun. Bizim çalışmalarımız tüm Türkiye'ye örnek oluyor” dedi.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortak bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Çamırcı, "Bir girişimcilik kursu açtık ve 25'er kişilik 3 grup halinde eğitimlere başladık. Şu an 2 grubumuzun eğitimleri tamamlandı. Eğitimler boyunca girişimci arkadaşlara cep harçlığı da veriyoruz. Ayrıca kursun sonunda kursa katılan arkadaşlara girişimcilik sertifikası vereceğiz ve bu sertifika ile KOSGEB desteklerinden faydalanabilecekler. 25 kişilik son grupta eğitimlerini tamamladığında yeni girişimciler ve yeni iş yerleri açılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Çerkeş ilçesinde hizmet veren özel bir firma ile ortak çalışma başlattıklarını dile getiren Çamırcı, "Çerkeş'te istihdam garantili kurs açıyoruz. 50 kişi fabrikada 2 ay boyunca hem eğitim alacak, hem işi öğrenecek, hem de para kazanacak. 2 ayın sonunda firma 50 kişilik grubun yüzde 55'ini istihdam edecek. Yaptığımız çalışmalarla yeni istihdam alanları oluştururken, Çankırı'daki işsizlik oranını her geçen gün azaltıyoruz" ifadelerini kullandı.
İŞKUR tarafından açılan İşbaşı Eğitim Programları'ndan 70 kişinin yararlandığını söyleyen Çamırcı, kültür ve tarımı geliştirmeye yönelik çeşitli projeleri uygulamaya koyduklarını belirterek, "Tüney'de 25 kişilik tarım kursu açtık. Çiftçilerimizin topraklarını daha verimli kullanabilmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kurslar için nereden talep gelirse, tüm talepleri değerlendirerek, o bölgeye doğru yöneliyoruz. Ayrıca Çankırı'nın kültürel ve ekonomik bir değeri olan Kayatuzu ile ilgili de çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda Eldivan'da açtığımız bayanlara yönelik Kayatuzu işletmeciliği kursu devam ediyor" şeklinde konuştu.
İŞKUR çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini vurgulayan Çamırcı, geliştirdikleri projeler ile işsizliğin önüne geçmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz