HABER

Çankırı'da bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Bayram namazı saat kaçta kılınacak Çankırı'da merak ediliyor. Onbir ayın sultanı Ramazan ayı bugün sona eriyor. Ramazan ayının son gününde, Ramazan Bayramı arifesinde yarın sabah eda edilecek bayram namazı saat kaçta merak ediliyor. Yılda iki kere kılındığı için bayran namazı nasıl kılınır unutulabiliyor. Peki Çankırı'da bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı kaç rekattır, nasıl kılınır? İşte Çankırı ve tüm Türkiye için bayram namazı vakitleri...

Çankırı'da bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Bayram namazı saat kaçta merak ediliyor. Çünkü bugün Ramazan-ı Şerif'in son günü ve yarın sabah bayram namazını eda etmek için camilere gidilecek. Bayram sevinci ve coşkusuyla yarın sabah Çankırı'da camiler bayram namazı için doldurulacak. Peki Çankırı'da bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, farz mıdır? İşte Çankırı ve diğer illerin bayram namazı vakitleri...

ÇANKIRI'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Çankırı'da Ramazan Bayramı sevinci yaşanıyor. Bir ay boyunca tutulan oruç ve kılınan teravih namazlarından sonra yarın sabah bayram coşkusunu camilerde yaşacak Çankırılılar, bayram namazı saatini merak ediyordu. İşte Çankırı bayram namazı vakti;

Çankırı bayram namazı vakti: 06:01

Diğer illerimiz için bayram namazı saatlerini aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Tüm illerin bayram namazı saatleri için tıklayınız

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

ÇANKIRI'DA BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ CAMİLER

Bayram namazı, cemaatle kılınan bir namazdır. Bu yüzden yarın sabah Çankırı halkı, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın edecekler. Çankırı'da bayram namazı kılacabileceğiniz bazı camiler şunlar;

Sultan Süleyman Camii
Büyük (Sultan Süleyman) Cami
Hoca Ahmet Yesevi Cami
İplik Pazarı Cami
Merkez Aksu Cami
Ali Bey Cami
Pazar Yeri Cami
Mirahor Camii
Canbazzade Ahmet Efendi Camii
Yeni Camii
İmaret Camii
Taş Mescit
Ulu Camii

BAYRAM MESAJLARI

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.

Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun!

Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

Bir bayram gülüşü savur göklere, eski zamanlara gülücükler getirsin öyle içten samimi, gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. İyi Bayramlar.

Bir Ramazan Bayramı daha geldi. Bu bayramın öncelikle milletimize, İslam alemine ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan diliyoruz. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara..

RAMAZAN BAYRAMI MI ŞEKER BAYRAMI MI DEMEK DOĞRU?

Ramazan ayının bitişi ile yapılan bayram için Türkiye’de iki farklı isim kullanılmaktadır. Bunlar Ramazan bayramı ve şeker bayramıdır. Ramazan Bayramı kalıbı bu bayram Ramazan ayının sonunda kutlanmasından ileri gelmektedir. Peki neden şeker bayramı da denilmektedir?

Bu bayram Osmanlı döneminde Iyd-ı Fıtır olarak adlandırılmaktaydı. Iyd kelimesi bayram anlamına gelir. Fıtır ise fıtır sadakası ya da fitre olarak bilinen oruç tutamayacak durumdaki Müslümanların verdiği sadakadır ki şükür sadakası olarak da bilinir. Murat Bardakçı’nın dile getirdiği bir teoriye göre şükür kelimesi şekere dönüşmüş ve şükür bayramı zamanla şeker bayramı olmuştur. Diğer bir teori de bu adlandırmanın bayramda şekerleme geleneğinden kaynaklanmasıdır. Ayrıca dini bayramlarda özellikle de Ramazan bayramında kapılara gelen çocuklara ve misafirlere şeker ikram edilmesi geleneği vardır.

En Çok Aranan Haberler