YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çarşamba Pazarı'nda Ramazan Bereketi

Yatağan Çarşamba Pazarında dün mübarek Ramazan ayının hareketliliği yaşandı. Sıcak havaya rağmen özellikle gıda pazarında...

Çarşamba Pazarı'nda Ramazan Bereketi

Yatağan Çarşamba Pazarında dün mübarek Ramazan ayının hareketliliği yaşandı. Sıcak havaya rağmen özellikle gıda pazarında yaşanan hareketlilik pazar esnafının yüzünü güldürdü.

Ramazan ayının ilk Çarşamba Pazarı'nda sıcak havaya rağmen alışveriş bereketi yaşandı. Yurt genelinde olduğu gibi Yatağan'da da özellikle gıda pazarında yaşanan hareketlilik Pazar esnafının yüzünü güldürürken, iftar sofralarının vazgeçilmez yiyecekleri büyük ilgi gördü ve hurma, lokum, kuruyemiş, pirinç, mercimek gibi ürünlere olan rağbet arttı. Özellikle hurma satışlarında gözle görülür artış yaşandığı öğrenilirken, her keseye göre hurma bulunduğu belirtildi ve hurma fiyatlarının 5 Liradan başlayıp 35 Liraya kadar çıktığı kaydedildi.

Ramazan ayının ilk Çarşamba Pazarı hakkında esnaflar; “Sıcak hava nedeniyle Çarşamba Pazarı'nda beklenen yoğunluk yok. Ancak, pazara gelen müşteriler genel olarak alışveriş yapıyor. Fiyat araştırması yapan kesimin sayısı da oldukça fazla. Özellikle sabah saatlerinde yoğunluk biraz daha fazla. Halk genel olarak günün en sıcak saatlerinde Pazar alışverişi yapmaktan çekiniyor diyebiliriz” ifadelerini kullanmaları dikkat çekerken, özellikle serin yaz meyvelerine de yoğun ilgi olduğu öğrenildi.

Ayrıca, Yatağan Çarşamba Pazarı Gıda Pazarı'nda yaşanan Ramazan ayı hareketliliği akıllara Sağlık Bakanlığı tarafından 'Ramazan Ayında Beslenme' başlığıyla yayınlanan 11 maddelik beslenme önerilerini akıllara getirdi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı tarafından yapılan önerilerde; “Ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmeli. Ramazan ayında öğünler; sahur ve iftarda iki ana öğün ile iftardan sonra 1-1,5 saat arayla olacak şekilde iki ara öğün şeklinde düzenlenmeli. Oruç tutanların mutlaka sahur yapmaları sağlığın korunması açısından önemlidir. Kafein içeren içecekler yerine de süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmeli.

Susama hissi duyulmasa bile iftar ve sahur arasında sık sık su içilmeli. İftara peynir, domates, zeytin gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlanılması, 10-15 dakika sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edilmesi uygundur. Yine enerji veren ancak kan şekerini dengeli bir biçimde yükselten besinler tercih edilmeli. İftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edilmeli. Yemekleri hızlı yemekten kaçınmalı, yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yenilmeli. Tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sonra birer saat ara ile her seferinde azar azar küçük porsiyonlar şeklinde beslenilmeli. İftar yemeğinden hemen sonra televizyon veya bilgisayar karşısına geçmek, koltukta dinlenmek yerine biraz hareket etmek, kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olması açısından yararlı olmakta. Ramazan ayında yemeklerin pişirme yöntemleri de çok önemlidir. Özellikle ızgara, haşlama ve fırında yapılan yemekler tercih edilmeli, kavrulmuş, tütsülenmiş ve kızartılmış besinlerden uzak durulmalıdır. Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak oluşabilecek kabızlığı önlemek için, yemeklerde lif oranı yüksek gıdalar ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilmeli” denildi.

Çarşamba Pazarı'nda Ramazan Bereketi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler