YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Celal Bayar Üniversitesi Teknoparkına Onay Geldi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyeti’nin, ilde teknopark kurmak üzere Bilim...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyeti’nin, ilde teknopark kurmak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı müracaata olumlu cevap geldiği bildirildi. CBÜ’den yapılan açıklamaya göre Bakanlık Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Değerlendirme Kurulu’ndan 20 Eylül 2012 tarihinde onayı alınan teknopark, Bakanlar Kurulu’nda imzalanması ve Resmî Gazete’de yayımlanmasını müteakip anonim şirket olarak resmen kurulup ilde faaliyete başlayacak.

CBÜ Teknoparkı, Muradiye Yerleşkesi içinde tahsis edilen 111 dönüm arazide kurulacak. İlk etapta bin metrekarelik bina inşa edilerek hizmete başlanması planlanıyor. Teknopark, bilgi ve teknolojinin başta CBÜ olmak üzere diğer üniversiteler, araştırma merkezleri, şirketler ve pazarlar arasında dolaşmasını teşvik eden ve kolaylaştıran, inovasyona dayalı şirketlerin kurulmasını ve gelişimini destekleyen, paydaşlarına ar-ge çalışmalarında kullanılacak yüksek nitelikli ofis alanları ve destek hizmetleri sunan, profesyonel anlayışla yönetilen bir organizasyon olacak. Teknoparkta ar-ge faaliyeti yürüten kuruluşlarla sanayi ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren kuruşların ar-ge birimleri olabileceği gibi bunların kurduğu müstakil ar-ge şirketleri, bilgi tabanlı şirketler, öğretim üyelerinin kurduğu ar-ge şirketleri, genç girişimciler tarafından kurulmuş bilgiye dayalı ve çalışmaya odaklanmış ar-ge şirketleri olabilecek.

CBÜ Teknoparkı'nda faaliyet gösterecek kuruluşlara yönelik bazı avantajlar şöyle: Bölgede faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, bölgedeki yazılım ve ar-ge faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları için 2023 yılı sonuna kadar muafiyet. Bölgede çalışan araştırmacı, yazılımcı ve ar-ge personel ücretlerine ilişkin 2023 yılı sonuna kadar her türlü vergiden muafiyet, ayrıca beş yıl süreyle SGK işveren payının yüzde 50 muafiyeti. Bölgede üretilen yazılımlar için KDV muafiyeti.

Üniversitelerle kamu kurum ve kuruluşları personeli istihdamıyla ilgili bazı avantajlar da şöyle: Çalıştıkları kuruluşların izniyle sürekli veya yarı zamanlı çalışma hakkı. Öğretim elemanlarının elde ettiği gelirlerin, üniversite döner sermaye kapsamı dışında tutulması. Öğretim elemanlarının araştırmalarının sonuçlarını ticarileştirmek amacıyla şirket kurabilme, kurulu bir şirkete ortak olabilme ve/veya bu şirketlerin yönetiminde görev alabilme hakkı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler