MAGAZİN

Cem Yılmaz'dan anlamlı selfie

Türkiye'de kadın mühendis sayısını artırmak, istihdama katkı sağlamak ve kadınların tüm iş alanlarında karar verici pozisyonlara gelebilmesini desteklemek amacıyla Limak Vakfı tarafından 2 yıl önce başlatılan Türkiye'nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi büyümeye devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikaları Bakanlığı, Limak Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte yürütülen Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi kapsamında Türkiye'nin 18 farklı ilinden, 27 devlet üniversitesinde belli alanlarda mühendislik eğitimi alan öğrenciler ile deneyimli kadın mühendislerden oluşan mentorlar geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul'da Limak Holding ofisinde ikinci kez bir araya geldi.

Hayatın her alanında lazım

Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi'nin üniversite ayağında; öğrencilere burs, mentorluk desteği, staj, iş imkanlarının yanı sıra, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi desteğiyle, Sosyal Mühendislik Sertifikası ve online İngilizce eğitimi gibi imkanlar da sunuluyor.

Türkiye'nin Mühendis Kızları, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Komedyen ve Oyuncu Cem Yılmaz, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin ve Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol'un sunum ve motivasyon artırıcı sohbetlerini dinlediler.

Cem Yılmaz, "Kariyer yolculuğundaki başarıda, insanın kendini tanıması ve o alanda gayret göstermesi çok önemli. Örneğin ben mühendis olamazmışım, ancak mühendislik hayatın her alanında gerekli. Biz film yaparken teknik detaylarla dolu sahneler tasarladığımızda, işin başarısını ve kalitesini vurgulamak için 'Bu işte bir mühendislik var abi!' deriz" dedi.
Kadının rolü daha artacak

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise "Limak Holding'in bugünlere gelmesinde kadın mühendislerin önemli rolü olduğunu vurgulayarak, bundan sonraki projelerinde de daha fazla kadın mühendisi aralarında görmek istediklerini söyledi.

Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve projenin lideri Ebru Özdemir de; ülkemizdeki kadınların iş gücüne katılım oranlarının çok az olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de kadın nüfus oranı yüzde 49, fakat iş gücüne katılım oranı hala yüzde 33 civarında seyrediyor. Biz de bu projeye tam da bu sebeple başladık, Türkiye'de bu oranları kadınlar lehine değiştirmeli, kadının ekonomik hayattaki rolünün her alanda güçlendirilmesi için çalışmalıyız" dedi.

En Çok Aranan Haberler