HABER

Cemre düşmesi konusunda uzmanlardan açıklama

Çanakkale'de ilk cemre düşmesinin ardından deniz suyunun çekilmesi vatandaşların aklına depremi getirdi. Uzmanlar ise vatandaşı rahatlatacak açıklamayı yaparak bu durumun normal olduğunu belirttiler.

Cemre düşmesi konusunda uzmanlardan açıklama

Çanakkale'de cemre düşmesi ve deniz suyunun çekilmesi vatandaşları korkuttu. Cemre düşmesiyle birlikte denizde yaşanan hareketliliğin üst üste gelmesi vatandaşların aklına depremi getirdi. Uzmanlardan gelen açıklamalar ise vatandaşları rahatlattı. Uzmanlar, cemre düşmesi ile deniz suyu çekilmesinin normal olduğunu, deniz suyunun çekilmesinin gel gitten kaynaklandığını belirttiler.

İlginç manzara akıllara her zamanki gibi depremi getirirken, uzmanlar, bunun doğal bir gelgit olayı olduğunu söyledi.

Baharın gelişini müjdeleyen ilk cemre düşmesi yaşandı. Son günlerde sıfırın altına düşen sıcaklıklar nedeniyle adeta donan Çanakkale'de, cemrenin havaya düştüğü gün sıcaklıklar da arttı. Çanakkale Boğazı'nın sahillerinde ise ilginç görüntüler ortaya çıktı. Deniz suyu çekildi. Yazlıkların bulunduğu Dardanos Mevkisi'nin bazı bölümlerinde deniz suyunun kıyıdan 30

metre kadar çekildiği görüldü. Sahilde demirli bazı tekneler sanki karaya çekilmişçesine kumsalın üzerine oturup kaldı. Sahile yakın noktada vatandaşların teknelerini bağladığı bir ahşap iskele de deniz suyu çekildiği için kara seviyesinde kaldı. Ortaya çıkan ilginç görüntüler vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Bazı vatandaşlar bu doğa olayını depremin habercisi olarak yorumlarken, bazıları ise doğal bir gelgit olayı olduğunu belirtti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, bunun doğal bir gelgit olayı olduğunu söyledi. Perinçek, "Her yıl hemen hemen değişik tarihlerde bu olayı yaşıyoruz. Çanakkale Boğazı'nda geçen yıl da olmuştu. Bu doğa olayını başta deprem olmak üzere başka bir olayın habercisi olarak değerlendirmek doğru olmaz. Korkulacak bir durum yok. Gelgit olayı ayın çekimiyle ilgili. İç denizlerde bunun etkisini az hissediyoruz. Okyanuslarda daha fazla hissediliyor. Bazı yerlerde deniz seviyesi 3-4 metre düşebiliyor. Deniz çekilmesi ise yüzlerce metreyi, hatta kilometreyi dahi bulabiliyor" dedi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler