Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği'nin AB hibe programından yararlanarak Çukurova Genç İşadamları Derneği ortaklığı ve Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu desteğiyle yürüttüğü "Çerçeve Dışı Kareler: Çocuk Şiddetine ve Suçluluğuna Son" projesi kapsamında sergi açılışı ve sempozyum gerçekleştirildi.
Sergi açılışında konuşan Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu, çocuk haklarının hala toplumun büyük kesimi tarafında bilinmediği ve uygulanmadığına vurgu yaparak bu projeyle çocuk hakları konusunda toplumda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. 8 ay süren proje boyunca 10 çocuk ve gencin insan hakları, çocuk hakları, farkındalık yaratma ve savunuculuk yapma eğitimleriyle fotoğrafçılık eğitimleri aldığını bildirdi.
Aksu, ayrıca sorunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini bildirerek bu projeyle sadece çocuk hakları konusunda faaliyet gösteren STK'ların değil farklı alanlarda çalışan STK'ların da çocuk sorunları konusunda güçlerini ortaya koyduklarını ve böylece sivil toplum diyalogunu gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çukurova GİAD Genel Sekreteri Ömer Faruk Sakarya konuşmasında bu projede ortak olarak yer almaktan duydukları memnuniyeti belirterek İşadamları Derneği olarak çocuk sorunlarıyla ilgilenmenin öneminden bahsetti.
Projenin sanat danışmanı Dr. S. Haluk Uygur, fotoğraf yoluyla farkındalık ve savunuculuk faaliyetlerinin başarıyla yürütülebildiğini söyleyerek projeye katkıda bulunanları ve projeden eğitim alan çocukları kürsüye davet etti. Projede Çocuk Hakları, savunuculuk ve farkındalık eğitmeni olarak görev yapan Avukat Mustafa Çinkılıç hukukun da bir sanat olduğunu, bunun en iyi şekilde uygulanmasının çocuğa karşı şiddeti ve çocuk suçluluğunu önleyebileceğini söyledi.
Projede yer alan çocuk ve gençlerle onların eğitmenlerinin fotoğraflarından oluşan sergiyi çok sayıda davetli büyük bir beğeni ile izledi.
Sergi sırasında oluşturulan Kitap Kuyusuna davetliler beraberlerinde getirdikleri kitapları bıraktılar ve Yazı Dede Etem Çalışkan, kitap bırakanların adlarını güzel yazı ile bir kartona yazarak hediye etti. Bu etkinlik sırasında Final Okullarından gelen öğrenci ve öğretmenler kuyuya çok sayıda kitap bıraktılar. Bu kitaplar kitap alma olanağı olmayan çocuklara ve kitap ihtiyacı olan okullara dağıtılacak.
Sergiden sonra başlayan sempozyumda Avukat Mustafa Çinkılıç, 'Çocuk Hakları ve Çocuk adalet Sistemi', sempozyuma Ankara'dan katılan Öz-ge-Der Başkanı Berin Alaca Çanlı 'Çocuk Hakları ve Ötekileştirme', Dr. S. Haluk Uygur 'Sanatın Toplumsal Sorunlarda Farkındalık Yaratma Gücü' ve Etem Çalışkan 'Yazının Gücü' başlıklı konuşmalarını yaptılar. Sempozyumda çocuk hakları ve Türkiye'deki durumu tartışıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz