YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÇESİAD üyeleri Uludağ’da stres attı

İşadamları; Bursa şehir gezisi, Bursalı İşadamları ile ikili iş görüşmeleri, fabrika ziyaretleri, Orhan Gazi Üniversitesi ziyareti ve Uludağ’da kayak programına katıldılar.

ÇESİAD üyeleri Uludağ’da stres attı

İşadamları; Bursa şehir gezisi, Bursalı İşadamları ile ikili iş görüşmeleri, fabrika ziyaretleri, Orhan Gazi Üniversitesi ziyareti ve Uludağ’da kayak programına katıldılar.

ÇESİAD İnşaat ve Yapı Komitesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Yeğin, Tekstil Komitesi Başkanı ve Yönetim kurulu Üyesi Arif Yaman, ÇESİAD Üyeleri Tuğrul Şeker, Rafet Ertürk, İrfan Ak, İbrahim Tezcan ve bir gurup işadamı hafta sonunda Bursa’daydılar. İşadamları; Bursa şehir gezisi, Bursalı İşadamları ile ikili iş görüşmeleri, fabrika ziyaretleri, Orhan Gazi Üniversitesi ziyareti ve Uludağ’da kayak programına katıldılar.

Gezi ile ilgili bilgiler veren Tuncay Yeğin; “Yoğun iş temposundan fırsat buldukça zaman zaman böyle iki günlük programlar ile stresimizi atıyoruz. Üyelerimizle birlikte yaptığımız bu programda Bursa sanayisini, iş dünyasını ve şehrin gelişmişliğini yerinde incelemiş olduk. Bu tür programlarımızın sayısını arttırmamız gerekiyor” dedi.

Yeğin; “Hayatımda ilk defa kayak yaptım. Çok zevkli bir spor olduğunu müşahede ettim. En kısa zamanda yeniden gelmek istiyorum” dedi.

ÇESİAD Tekstil Komitesi Başkanı Arif Yaman; “Benim için çok verimli bir gezi oldu. Özellikle fabrika ziyaretimiz esnasında Bursalı İşadamı Kemal Bey’in tecrübelerinden çok faydalandım. Bugün bizler Bursa’nın nasıl geliştiğini, yeni açılan Orhangazi Üniversitesini gezerken gelecekte nasıl bir şehir olacağını adım adım görmüş olduk. Her köşesinde nakış nakış tarih kokan Bursa’nın Osmanlı Devletine Başkentlik yapmasını, üç kıtaya hükmeden bir imparatorluğun temellerinin atılmasını, Saray istemeyen devletin işlerinin görüldüğü camilerin ne kadar çok işlevlerinin olduğunu Padişahların türbelerini ziyaretimiz esnasında şahit olduk. Bursa Gerçekten Özgün kalabilmiş tarihi ile, sanayisi ile korunmuş bir şehir. Kültürlerin yozlaştığı, geleneklerin unutulduğu günümüzde Bursa tüm ihtişamı ile dimdik ayakta durmakta, mutlaka gezilmesi gerekiyor. Bize kazandıracağı çok şeyler var” dedi.

İşadamı irfan Ak; “Bursa Ulu Camii’ni gezerken özellikle çıkış kapılarının birisinin üzerinde yazan “Meşavirhüm fil emr” ayeti beni çok etkiledi. Bu ayet ile Allah (C.C.) bize işlerimizde istişare etmeyi emrediyor. Günümüzün ticaret erbabının bu ayeti baş tacı yapması gerekir. Camide de çıkış kapısı üzerine asılan bir tabloda yazılmış ve camiden çıkan herkes bu ayeti okuyarak işlerine gidiyor istişare eden bir esnafın hata yapması çok zor. Her şey öyle yerli yerine konulmuş ki insan hayretler içinde kalıyor” dedi.

ÇESİAD Üyesi Tuğrul Şeker ise; en çok Emir Sultan Hazretlerinin türbesini ziyaretimiz esnasında etkilendiğinden bahsederek özellikle “Yaşantısı ile son derece sade bir hayat yaşayan nice evliyaları misafir eden Bursa şehri gerçekten gezilmeye değer” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler