YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevre Ve Kıyı Kenar Düzenleme Çalışması Yatak Başı 20 Euro Artış Sağladı

Manavgat Turizm Altyapı Birliği (MATAB), turizm şehrinde yaptıkları altyapı çalışmalarıyla turizmde markalaşmayı sağladıklarını açıkladı. MATAB...

Çevre Ve Kıyı Kenar Düzenleme Çalışması Yatak Başı 20 Euro Artış Sağladı

Manavgat Turizm Altyapı Birliği (MATAB), turizm şehrinde yaptıkları altyapı çalışmalarıyla turizmde markalaşmayı sağladıklarını açıkladı. MATAB ve Evrenseki Beldesi Belediye Başkanı Recep Barut, Manavgat'ta hayata geçirdikleri biyolojik arıtma sistemiyle Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB) hariç atık su sorununu önemli ölçüde çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Manavgat'ın 180 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en yüksek turist ağırlama destinayonuna sahip olduğunu belirten Barut, KTB'nin de atık su sorunu 2013 yılı sonuna kadar tamamen çözüme kavuşturacaklarını kaydetti. Türkiye'de sahil şeridinde ilk kıyı kenar çizgisi düzenlemesi yapan belediyenin Evrenseki olduğunu anlatan Barut, kıyı kenarda yeşillendirme çizgisini 10 metreden 50'ye çıkardıklarını ifade etti. 2,5 yıl önce Evrenseki'de yaptıkları kıyı kenar düzenlemesi çalışmasını Kültür ve Turizm ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından model uygulama seçildiğini hatırlatan Barut, çalışmanın bölgedeki otellerin yatak başı fiyatını 20 euro arttırdığını belirtti.

Yaptıkları kıyı kenar düzenlemesiyle otellerin her yıl maliye ile karşı karşıya kaldıkları ecrimisil davalarının son bulduğunun altını çizen Barut, deniz kenarında yeşil alan çizgisinin 10'dan 50 metreye çıkmasıyla konaklama tesisi dışında halkında denizden yararlanması için Uluslararası Çevre Vakfı(FEE)'nın belirlediği standartlarda 4 halk plajı yaptıklarını kaydetti.

Türk turizminin ayrıcalıklı bölgesi Titreyengöl'den 16 yıl önce denizle bağlantısı kesilince gölde balçık oluşumunun arttığını belirten Barut, MATAB'ın 1 milyon lira harcayarak Titreyengöl'ün denizle bağlantısını sağlayarak gölün yeniden titremesini sağladığını ifade etti.
Titreyengöl'de bölgeye has 8 balık türü ile çok sayıda kuş türünün yaşadığını belirten Barut, göçmen kuşların göçmeden önce 2 hafta Titreyengöl'de kalarak uçmadan önce beslenmelerini gölden yaparak uçuş yaptığını söyledi. Barut, MATAB'ın haftanın 3 günü 78 köyünde çöp toplaması yaptığı uygulamanın Orman ve Su İşleri, Çevre ve Şehircilik ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın örnek uygulama seçildiğini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler