YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevreci Otel Çevresel Faaliyetleriyle Parmak Isırtıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinin en büyük otellerinden biri olan...

Çevreci Otel Çevresel Faaliyetleriyle Parmak Isırtıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinin en büyük otellerinden biri olan Grand Otel Temizel çevre koruma bilincinin yaygınlaştırılması adına örnek çalışmalara imza atıyor.

Dünyanın en çok oksijen bulunan yer olarak kabul edilen ve Ege’nin incisi Ayvalık'ın Sarımsaklı kumsalında, konuklarına konforla sağlığı bir arada sunan otel, tarihin ve doğanın uçsuz buçaksız Ege'nin mavisiyle kucaklaştığı bir cennet parçası olan Ayvalık Sarımsaklı bölgesinde konuklarını ağırlamasıyla tanınıyor. Konuklarını en iyi şekilde ağırlarken çevreye karşı hassasiyetini yaptığı çalışmalar ile ortaya koyan otel yönetiminin, işletmelerin çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi için geliştirilen, doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesine katkı veren ‘ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ belgesine sahip olduğu öğrenildi.

ATIK SU DEĞERLENDİRİLİYOR, ATIK PİLLER TOPLANIYOR

Bu çerçevede; otelin yıllık 25 bin ton atık su 2 adet 350 ton kapasiteli biyolojik arıtma ünitelerinde atıkların ayrıştırılarak, Çevre Bakanlığınca alınan izinle yeşil alanların sulamasında kullandığı belirtiliyor. Atık suyu hiçbir şekilde doğaya salınmamasının yanı sıra insan hayatının en önemli yaşamsal değerlerinden su kullanımında da böylelikle tasarruf sağlandığı kaydediliyor.

Çevre konusunda hassas davranan otel sahipleriyle otel yönetimi bununla da kalmayıp, atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması veya yakılmaları durumunda içerdikleri kimyasal maddeler çevrenin kirlenmesine yol açmasına engel oluyor. Bu amaçla şimdiye kadar yaklaşık 170 kg atık pil toplanarak, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği’ne gönderen otel yetkililerinin bu tavrı çevrecilerden de tam not alıyor.

Yapmış olduğu çevre ve doğa dostu çalışmaları nedeniyle 3 yıldan bu yana ‘mavi bayrak’ ödülüne layık görülen otel, lavabolara dökülen 1 lt bitkisel ve hayvansal atık yağın, 1 milyon litre suyu kirlettiği gerçeğinden yola çıkarak, bünyesinde kullanılan bitkisel yağ atıkları özel bidonlarda toplayıp, bu konuda lisanslı araçlara sahip bir firma tarafından biodizel yakıt haline dönüştürülmesine katkı veriyor.

AMAÇ, YARINLARA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK

Bir turizm sezonunda yaklaşık 150 kilogram atık bitkisel yağ toplandığı belirtilen otelden çıkan katı atıkların; cam, metal, kağıt ve plastik kategorilerine ayrılarak, modern çöp merkezinde toplandığı gözleniyor. Çevreci otelin Teknik Servis Müdürü Metin Burgaz, çevre konusunda ki sloganlarının ‘Yarınlara Temiz Bir Çevre Bırakmak’ olduğunu vurgulayarak, “Bu doğrultuda üzerimize düşen görevleri yerine getirmekte kararlıyız. Şunu hiçbir zaman unutmayalım; Çevreyi Çevre yapan insandır” diyerek görüşlerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler