YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevresel Düzenlemeler Yöntemiyle Suç Önleme Projesi

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı Çevresel Düzenlemeler Yöntemiyle Suç Önleme Projesi'yle, kötü amaçlı kişilerin de zaman zaman kullandıkları metruk binaların ortadan

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı Çevresel Düzenlemeler Yöntemiyle Suç Önleme Projesi'yle, kötü amaçlı kişilerin de zaman zaman kullandıkları metruk binaların ortadan kaldırılması planlanıyor.

Projenin tanıtımı için, İl Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda toplantı düzenlendi. Burada konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Soysal, çalışmayı, huzur kenti olarak anılan Sivas'ın bu özelliğinin devam etmesi için başlattıklarını söyledi.

Şehirleşmenin artmasıyla birlikte güvenlik ihtiyacında ve güvenlik hizmeti sunumunda da farklılıklar oluştuğunu bildiren Soysal, Sivas'ta modern binaların yapıldığını, şehirleşmenin ve yapılaşmanın arttığını ve bunun yanı sıra metruk, yıkık dökük binaların da gözlendiğini anlatarak, "Bu tür binalar hem estetik açıdan hem de görünüm açısından bir kirlilik oluşturuyor" dedi.

Soysal, bu binaların kötü niyetli kişilerce de kullanıldığını vurgulayarak, " Suçlularca bir mekan olarak kullanılmasının ötesinde, vatandaşımızın da suçluluk algısı üzerinde olumsuz etkisi oluyor. Bu nedenle Çevresel Düzenlemeler Yöntemiyle Suç Önleme Projesi başlatıyoruz" diye konuştu.

-59 bina tespit edildi-

Asayiş Şube Müdürü Dr. Cüneyt Gürer ise, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ile İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay tarafından desteklenen projenin şubeleri tarafından yürütüldüğünü aktardı.

Suç amaçlı kullanılan, terk edilmiş, yıkık-dökük, bazı şahısların kötü amaçlı olarak kullandıkları binaları ele alacaklarını dile getiren Gürer, bunların oluşturduğu güvenlik riskini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirterek, "Projemiz, suç önleme mantığı içerisinde, daha oluşmadan birtakım suçların önüne geçme amaçlı tasarlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Gürer, çevresel düzenlemeler yöntemiyle suçla mücadele etmeyi amaçladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Projede özellikle şehir merkezinin değişen yapısına paralel, suç işlemeye elverişli bölgelerde bulunan metruk binalar, park bahçeler ve benzeri bölgelerde yapılacak iyileştirme çalışmalarıyla, şehrin altyapısında bulunan ve güvenlik zafiyeti oluşturulabilecek yerlerdeki düzenlemeler hedeflenmektedir. Kentimizde özellikle güvenlik zafiyeti oluşturan 59 tane bina tespit ettik. Buralarla ilgili ne yapılması gerekiyorsa, onu yapacağız. Mahallerimizde MOBESE kameralarının yenilenmesi veya yeni yerlere bunların eklenmesiyle alakalı ayrı bir çalışma da mevcut."

Bu çerçevede, kullanılmayan, yıkılmış, dökülmüş, içerisine girenin çıkanın belli olmadığı tarzda yerlerin bulunduğunu dile getiren Gürer, "Bunların içerisindeki 59 tanesinin, bizim için önemli olduğunu düşünüyoruz. En büyük sıkıntı oluşturulanlardan başlayıp bunları yavaş yavaş minimuma indirmeye gayret edeceğiz. Güvenliği bir kenara koysanız bile bu binalar o bölge için çirkin bir görüntü oluşturuyor. Bu binalar bizim görevlilerimiz açısından da o bölgede yaşayan insanlar açısından da ciddi bir risk oluşturuyor" diye konuştu.

Cüneyt Gürer, proje kapsamında ilk olarak Asayiş Ekipler Amirliği binası yakınındaki trafonun motiflerle boyamasının yapıldığını anımsatarak, projeye kentteki kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlardan destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Serhat Zafer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler