HABER

Ceyda Erem'in yurtdışı yasağı kaldırıldı

Ceyda Erem'in yurtdışı yasağı kaldırıldı

İSTANBUL (İHA) - CNR Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, çalışanlarıyla birlikte sahte fatura düzenleyerek yurtdışında fuar yapmış gibi göstererek bu yolla haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Erem ve diğer sanıkların yurtdışı yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Bakırköy Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında 104 yıla kadar hapsi istenen Ceyda Erem'in de aralarında bulunduğu 18 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. Erem ve diğer 15 sanık mahkeme salonunda hazır bulurken, yönetici 2 sanık mazeret göstererek mahkemeye gelmedi. Mahkeme başkanı tarafından suçlamaların hatırlatılması üzerine Ceyda Erem, savunma için söz aldı. Kesinlikle suç işlemediğini belirten Erem, yerli ve yabancı şirketler tarafından sürekli denetlendiklerini dile getirdi. Örgüt kurmadığını, devleti dolandırmadığını aksine kamuya büyük faydaları olduğunu ileri süren Erem, mahkeme heyetine 2 sayfalık yazılı savunma sundu.

Diğer 16 sanık ise suçlamaları kabul etmeyerek, yetkilerinin dışına çıkmadıklarını söyledi.

Sanık avukatları mahkemeye Erem ve diğer sanıkların yurtdışı yasağını hatırlatarak müvekkillerinin mağdur olduklarını ve ülke dışındaki fuarcılık faaliyetlerinin yürütülmesi için yasağın kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki yurtdışına çıkma yasağının kaldırılmasına, ifadesi alınamayan sanıklar Arkan Niyazi Uluçay ve Hakan Yaşar Biricik'in savunmalarının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Erem'in açıklama yapmadan önce tuvalete giderek makyajını tazelediği dikkat çekti. Erem, "Yargı süreci başladığı için gayet memnunuz. Haksızlıklar ortaya çıkacak. Beraat edeceğime inanıyoruz. Dava iyi geçti. Yargıya güveniyoruz. Suçlamaları tabii ki kabul etmedik. Ortada bir suç yok. Her zaman bunu iddia ediyoruz. Her zamanda edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Ayvaz tarafından hazırlanan 64 sayfalık iddianamede, CNR Fuarcılık şirketinin faaliyetlerini sürdürebilmek amacıyla firmaların fuarlara ücretsiz katılımını sağladığı, haksız teşvik almak için usulsüzlüklere başvurduğu, kira bedellerini ve masraf faturalarını şişirerek dolandırıcılık yapıldığı öne sürüldü. Bazı fuarlarda firma yetkililerinin katılımı olmadığı halde CNR'nin kendi çalışanlarının stantlarda durduğu yüksek puanlar vererek yine elde edilen teşvik paralarıyla haksız
kazançlar sağlandığının da belgelendiğine değinilen iddianamede, fuar organizasyonlarında yeterli puanın alınabilmesi için ise tehdit yoluna bile gidildiği iddia ediliyor.
CNR Fuarcılık şirketinin 2005 ve 2006 yıllarında düzenlemiş olduğu fuar organizasyonlarında usulsüz olarak yaklaşık 3,2 milyon euro teşvik sağladığının anlatıldığı iddianamede, "yapılan eylemlerin örgütlü işbirliği içerisinde birden fazla fuar organizasyonu için katılımcı firmalara da haksız menfaat sağlamak suretiyle birçok firmanın fuara katılımının sağlandığı, CNR firmasının teşvik ödemesi yapmaya yetkili kuruma sahte belgeler ibraz ederek haksız kazanç sağladığı dürüst çalışan diğer fuar
organizasyonu şirketleri arasında haksız rekabet ortamı sağladığı ve kamunun iki taraflı zarara uğratıldığı anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi. CNR fuarcılık şirketinin yurtdışındaki firmalarla anlaşarak kabarık faturalar gösterip devleti zarara uğrattığı iddia ediliyor.

En Çok Aranan Haberler