Adalet Bakanlığı, askeri cezaevleri de dahil ceza infaz kurumlarında görev yapan personeli hukuk ve insan hakları eğitiminden geçirecek. 2012 yılında toplam 11 bin 360 değişik unvandaki personele eğitim verilmesi hedefleniyor. Eğitim programlarında, kriz durumlarında nasıl davranacakları ile ilgili öfke kontrolü ve stresle başa çıkma gibi bilgi ve beceriler de yer alacak.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 2012 yılı eğitim programını açıkladı. Eğitim planı ile ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik ve yardım merkezlerinde görev yapan personelin, "Uluslararası standartlara uygun, çağdaş infaz anlayışını benimsemeleri, hukuka ve insan haklarına saygıyı içselleştirmeleri, insan odaklı kamu hizmeti anlayışını geliştirmeleri, kurumlarda yaşanan problemlerin çözümüne katkı sağlamaları, ceza infaz kurumlarının doğası gereği yaşanan olumsuz duygularla doğru şekilde baş edebilmeleri ile hükümlünün, suç davranışının farkına vararak yeniden sosyalleşmesini teşvik etmeleri, üretken, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaları" amaçlanıyor.
Ayrıca kamu hizmetlerinde, kalite ve etkinliğinin artırılması, adalet hizmetlerinin iyileştirilmesi, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti gerekleri çerçevesinde ceza infaz sistemi ve kurumlarının uluslararası standartlara kavuşturulması hedefleniyor. Personelin görevlerinin yürütülmesinde adalet, dürüstlük, saydamlık, tarafsızlık ve güvenilirlik ilkelerine uyumlarının sağlanmasına ve niteliklerinin yükseltilmesine çalışılacak.
ASKERİ CEZAEVLERİNDE GÖREVLİ PERSONEL DE EĞİTİM ALACAK
Gerçekleştirilecek eğitim programlarında, eğitim merkezlerinin derslik kapasiteleri dikkate alındı. Bu kapsamda, 144 kişi kapasiteli Ankara Eğitim Merkezi'nde 64 eğitim programında 2 bin 689, 130 kişi kapasiteli Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer İstanbul Eğitim Merkezi'nde 42 eğitim programında 2 bin 681, 220 kişi kapasiteli Hüseyin Turgut Erzurum Eğitim Merkezi'nde 42 eğitim programında 2 bin 795, 200 kişi kapasiteli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi'nde 48 eğitim programında 3 bin 195 olmak üzere toplam 11 bin 360 değişik unvandaki personele eğitim verilmesi hedefleniyor.
İhtiyaç duyulması halinde ise personelin bilgi, beceri ve motivasyonunu artırmak amacıyla "Yerinde Eğitim Programı" yapılacak. Türkiye'nin uluslararası etkinliğini artırmak, dost ve akraba ülkelerle işbirliğini geliştirmek için talepte bulunan ülkelerin cezaevlerinde görev yapan personele de eğitim verilecek.
Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde askeri ceza infaz kurumlarında görevli personele ihtiyaçları doğrultusunda eğitim verilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda yer almakla birlikte ceza infaz kurumlarında görev yapan cezaevi vaizleri de hükümlü ve tutuklularla çalışma yolları hakkında eğitimden geçirilecek.
MÜDAHALE TEKNİKLERİ VE UYUŞTURUCU MADDELER KONUSUNDA EĞİTİM VERİLECEK
Personelin mesleğinin gerektirdiği temel bilgi ve becerileri kazanmalarının yanı sıra çeşitli konularda bilgilendirilmeler de yapılacak. Eğitimler, mesleki müdahale teknik ve taktikleri, uyuşturucu ve yasak maddelerin tanıtımı gibi özel eğitim programları, kriz durumlarında nasıl davranacakları ile ilgili öfke kontrolü ve stresle başa çıkma gibi bilgi ve becerileri de içerecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz