YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezalarını Açık Havada Temizlik Yaparak Çekiyorlar

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan...

Cezalarını Açık Havada Temizlik Yaparak Çekiyorlar

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanan yükümlüler kamu hizmeti olarak Antalya’nın simgesi falezleri temizliyor.

Cezalarının bitmesine bir yıl kalan hükümlülere, kamu hizmeti sorumluluğu yüklenerek yükümlü statüsü veriliyor. Bu statüyü alan yükümlülerin bir kısmı Muratpaşa Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde günde 4, haftada 20 saat kamu hizmeti yapıyor.

Doğa harikası falezlerin korunması ve temizliğine dikkat çekmek istediklerini belirten Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatma Kırımlıoğlu, “Vatandaşlarımıza yükümlü arkadaşlarımızın falezlere verdiği önemi göstermek istedik. Yükümlü arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızdan falezlerin temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Yükümlü arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir sorun yaşamadan hatta çalışmalarımıza çevre duyarlılığı katarak topluma faydalı oluyoruz” dedi.

ALTERNATİF CEZA SİSTEMİ

Denetimli serbestliğin alternatif bir ceza sistemi olduğunu dile getiren Antalya Denetimli Serbestlik Müdürü Yavuz Kaya ise, şöyle konuştu: “Uygulamanın en temel özelliği hükümlülerin cezaevinde değil, belirli koşullar altında toplum içerisinde cezalarını çekmeleridir. Hükümlüler ceza infaz kurumuna, cezalarının son 1 yılını denetimli serbestlik altında geçirmek için başvuruyor. Bu süreçte onlara belirli yükümlülükler yükleniyor. Bunların en önemlisi kamu hizmeti yükümlülüğüdür. Asıl amacımız suça karışmış insanları topluma kazandırmaktır.”

Meslek sahibi yükümlülerin mesleğine yönelik yönlendirildiğini dile getiren Kaya, isteyen yükümlülerin sigortalı bir işte çalışarak cezalarını çekebildiklerini dile getirdi. Yükümlü insanların sosyal hayata uyum sağlamaları için çaba sarf ettiklerini dile getiren Kaya, bu kişilerin yeniden suça bulaşmamaları için gerekli önemlerin alındığını belirtti. Risk durumuna göre yükümlülere sınırlama getirdiklerini belirten Kaya, “Gece sabaha kadar konutu terk etmeme ya da elektronik kelepçe uygulaması yapıyoruz. Bunun takibini polisle iş birliği içinde yapıyoruz” dedi.

TOPLUMLA YAKINLAŞIYORLAR

Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanan bir yükümlü uygulamanın çok faydalı olduğunu dile getirirken şöyle konuştu: “Devlet büyüklerimizden bu uygulamayı iki seneye çıkartmalarını istiyoruz. Çünkü biz faydasını gördük. En azından akşam evinde çoluk çocuğunla berabersin. Hiçbir sıkıntın yok. Ek iş yapmak istersen yapabiliyorsun. Çalışmak istersen çalışabiliyorsun. Toplumla yakınlaşıyorsun. Seni kimse hor görmüyor. Mahkum olarak görmüyor. Özgüvenin yerine geliyor.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler