YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp’den Hüseyin Aygün’ün Kaçırılmasına İlişkin Açıklama…(1)

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün terör örgütü...

Chp’den Hüseyin Aygün’ün Kaçırılmasına İlişkin Açıklama…(1)

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasına ilişkin olarak, “Olay tüm boyutlarıyla vahimdir. Başbakan ve iktidar konunun vahametinin üzerini örtmeye çalışıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP MYK toplantısı devam ederken CHP Genel Merkezi’nde bir açıklama yaptı. Koç, “Ulusal güvenliğimizin girdiği sıkıntıların altında artık Sayın Başbakanının gittikçe bunalan bir tablo altında olduğunu görüyoruz. Kısaca özetlemek gerekiyorsa AKP ülkeyi yönetemiyor” dedi.

Türkiye’ye dönük bölücü terör saldırılarının yeni bir aşamaya geçtiğine dikkati çeken Koç, PKK’nın kurtarılmış bölgeler oluşturulma gayretinde olduğunu ve iki-üç haftadır Şemdinli, Çukurca, Beytüşşebap bölgelerinde kalıcı olmak için tüm imkanlarını iç ve dış destekle sürdürdüğünü söyledi. “Her gün evlatlarımızı kaybediyoruz. Dün, sürece yeni bir boyut daha eklendi” diyen Koç, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK militanlarınca kaçırıldığını hatırlattı. Türkiye’de ilk kez seçilmiş bir milletvekilinin kendi seçim bölgesinde yolunun kesildiğini ve silahlı teröristlerce kaçırıldığını ifade eden Koç, “Olay tüm boyutlarıyla vahimdir. Başbakan ve iktidar konunun vahametinin üzerini örtmeye çalışıyor. ‘Her şey kontrolümüzde’ açıklamaları Sayın Başbakana ait. Bu sözleri kendisini dinleyen ve alkışlamak zorunda olanlara dahi inandırıcı gelmiyor artık. AKP Sözcüsü Sayın Hüseyin Çelik, ‘Bir milletvekili kaçırıldı. Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis olağanüstü toplantıya çağrılamaz, toplanamaz’ gibi sıkıntılı bazı ifadelerle kendi iç dünyasını yansıtıyor. Sayın Başbakanın yine açıklamaları sırasında milletvekilinin kaçırılması ile ilgili ‘Bu beklenen bir olaydı’ açıklaması var. Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasından önce PKK tarafından 1990-2010 yılları arasında tam 154 yurttaşımız kaçırılmış ve alıkonulmuştur” diye konuştu.

Son bir yılda 145 kişinin kaçırıldığını ve geçici sürelerle alıkonulduğunu hatırlatan Koç, şu anda PKK’nın elinde 26 vatandaşın tutulduğunu ve bunlardan 8’inin kamu görevlisi olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler