HABER

CHP’den içkisiz resepsiyon

CHP, 88. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Genel Merkez bahçesinde bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyon “son dönemde yaşanılan dramlar” dolayısıyla içkisiz yapıldı.

CHP’nin 88. yıldönümü dolayısıyla Genel Merkez bahçesinde bir resepsiyon düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona CHP’li milletvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Resepsiyona bugünkü Parti Okulu açılışında Kılıçdaroğlu ile birlikte kurdele kesen eski Genel Başkan Deniz Baykal katılmadı.

CHP’nin 88. Kuruluş Yıldönümü resepsiyonunda konuklara meyve suyu ve alkolsüz gazlı içecekler ikram edilirken alkollü içki ikram edilmemesi dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Resepsiyonda içki olmamasının özel bir nedeni var mı?” sorusu üzerine “Özel bir nedeni, son dönemde yaşandığımız dramlar diyelim” dedi.

Kılıçdaroğlu, resepsiyonda masaları tek tek gezerek konuklarla sohbet etti. Bugünkü Parti Okulu açılışı için Muş’tan gelen CHP’li gençlerle de sohbet eden Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçıın ile Avrupa’daki parti okulları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

-CHP GENEL MERKEZ BAHÇESİNE YAZLIK SİNEMA-

Kılıçdaroğlu, bir süre gazetecilerle de sohbet etti. CHP Genel Merkezi’nin bahçesinde çeşitli etkinlikler yapmayı parti yöneticileriyle konuştuklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Neden bir yazlık sinema olmasın gecekondulardaki çocuklar için. Varoşlardan çocuklar alınır, kolalarını gazozlarını içerler. Sonra götürülürler” dedi.

-“ÖĞRENCİLER İSTEMİYORSA BEN DE İSTEMİYORUM”-

CHP Genel Merkez binasın çevresinde öğrenci yurtları olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Genel Merkez’e fotokopi makinaları koyabileceklerini, öğrencilerin bu makinalardan belli miktarda ücretsiz fotokopi çekme imkanı oluşturmayı düşündüklerin açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ kampüsünün ortasından yol geçirme planını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Öğrenciler kabul ediyor mu, etmiyor. Ben öğrencilerden yana tavır koymak durumundayım. ODTÜ’nün ortasından yol mu geçer Allah aşkına? Eskiden Atatürk Bulvarı vardı değil mi, Çankaya’ya çıkan? Ne kadar güzel bir bulvardı orası. Siz hiç kentin merkezinden otoban geçtiğini gördünüz mü? Bizde geçti. Tam bir facia, kent öldü” diye konuştu.

-“YASALARI UYGULAMAYAN SAVCI ÖDÜLLENDİRİLİYOR”-

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, tutuklu milletvekillerinin tutuklulukların sürdüğünü anımsatarak “1 Ekim’den sonra tavrınız ne olacak?” sorusu üzerine “O konuda bir protokolümüz, ortak basın açıklamamız var zaten. Basın açıklamasının altındaki imza sahipleri imzalarını inkar etmediler. Okunursa orada bütün çözümler var” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri konusunda uluslararası anlaşmaların uygulanması gerektiğini AKP’nin de kabul ettiğini ifade ederken “Ama benim anlayamadığım şu; bir savcı gelenekselleşen bir uygulamayı yaptığı zaman müfettiş gönderip görevden alıyorsunuz, ama uluslararası anlaşmaları uygulamayan, yani yasaları, Anayasa’yı uygulamayanı ödüllendiriyorsunuz, bu bir çelişki değil mi? Bu nasıl bir hukuk anlayışı? Çifte standart. Bu çifte standardı Sayın Çiçek bilmez mi, bilir herhalde. Adalet Bakanı bilmez mi, bilir herhalde. Sağduyu sahibi herkes bilir” dedi.

Bu sorundan Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Barolar Birliği Başkanı, mesleğinden istifa eden Genelkurmay Başkanı, anamuhalefet olarak kendilerinin rahatsızlığını ifade ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu kadar geniş bir ortak payda var, ama çözüme gelince yok. Herhalde çözüm bulunacak. Çözüm olmazsa o zaman söylemler Samimi değil” dedi.

-“PARLAMENTO KARARI YARGI KARARIYLA DEĞİŞMİŞSE PARLAMENTO İRADESİNİN ARKASINDA DURMALI”-

“Uzun tutukluluk süreleriyle ilgili yasal düzenleme yeni yasama döneminde sizin için aciliyet ifade ediyor mu?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, Hükümet’ten “Biz yasayı çıkartırken tutukluluk süresi kısaydı, Yargıtay’ıın kararıyla bu süre uzadı” şeklinde bir açıklama geldiğini anımsatarak “Demek ki parlamentonun iradesiyle yargının kararı arasında fark var. Eğer parlamentonun iradesi tutukluluk süresini kısa tutmuşsa, yargı kararıyla bu süre uzamışsa o zaman parlamentoya düşen bir görev var, ilk iradesinin arkasında durmak. İlk irade kısa süreli bir tutukluluk dönemiydi, bunun yapılması lazım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, eski CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül’ün Yenimahalle’de imar rantı iddialarıyla ilgili hazırlanan raporu sorması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın raporu tamamlamak üzere olduğunu, yakında bu raporun önüne geleceğini belirtti. (ANKA)

En Çok Aranan Haberler