YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp’den Katı Atık Bertaraf Tesisi Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Yönetimi, Karabük Katı Atık Bertaraf Tesisinin kurulmaya başlanan alanın...

Chp’den Katı Atık Bertaraf Tesisi Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Yönetimi, Karabük Katı Atık Bertaraf Tesisinin kurulmaya başlanan alanın heyelan bölgesi olduğunu belirterek, tesisin bu alana kurulmasının yanlış olduğunu söyledi.

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ ile birlikte İl yönetim kurulu üyeleri,Merkez İlçe yöneticileri, eski Apdibey köyü bölgesine yapılan Karabük Katı Atık Bertaraf tesisi inşaatında yaşanan heyelanın ardından Karabük Valisi İzzettin Küçük’ün bölgede yaşanan kaymanın heyelandan kaynaklanmadığı şeklinde ki değerlendirmelerinin ardından bölgeye giderek açıklamalarda bulundu. CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, bölgenin 1963 yılında heyelan bölgesi ilan edildiğini ve 1963 yılında 9 hanenin, 1984 yılında 12 hanenin boşaltıldığını kaydetti. Karadağ, “1963 yılında İmar ve İskan Bakanlığı’nın bu köyün ve bu evrenin heyelan bölgesi olduğunu gösteren resmi raporları var. Bütün kamuoyunun kolaylıkla ulaşabileceği noktadadır bu raporlar. Burada ilk önce 9 hane başka bir tarafa naklediliyor. 1984 yılında ise kalan 12 hane de buradan taşınıyor. Devletin resmi olarak 1963 ve 1984 yılında heyelan bölgesi ilan ettirdiği bölgede tekrar bir atık tesis yaptırması hangi akla hizmettir ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Buraya nasıl geldiler acaba, uçakla mı geldiler? Yol çok uzun ve sıkıntılı. Çöp kamyonlarının buraya nasıl gelebileceğini düşünüyorum. Bu bölge her an kaymaya hazır bir bölge. Burada katı atık depolama tesisinin yapılamaz diye bakıyorum. Bu konuyla ilgili bilgili insanları konuştursunlar deniliyor. Bizim yanımızda ilgili ve bilgili bir arkadaşımız var” dedi.

Şehir plancısı Bülent Türkoğlu da, buraya kurulacak olan tesisin teknik açıdan kullanılamayacağını kaydetti. Türkoğlu, “Bu tesis alanı planı normalde Zonguldak, Karabük, Bartın çevre düzeni planında, katı atık bertaraf sis alanı şeklinde planlanmalıydı. Şimdi böyle bir planı görmüyoruz. Baktığımızda burada inşaat ve yapılanma başlamış durumda. Burada bir imar planı yapıp yapılmadığı belli değil. Ormandan tahsis edilerek çıkarılmış bir alan. Bir tesis alanına ulaşım mümkün olmadığında o tesisin kullanımı mümkün olmayacaktır. Karabük’te bu alana gelene kadar birçok yerde heyelan bölgesi tespit edebiliyoruz. Hem taşıma, hem nakil hem de işin bertarafında sıkıntılar çıkacak ve gördüğümüz alan yarıklar halinde Soğanlı çayına gidecektir. Burada kurulacak tesisin işletilmesi teknik açıdan mümkün değil. Buraya ruhsatların imar alanı planı çerçevesinde tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler