YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çiçek: Meslek Odaları Geçmişte Hükümet Kurup Yıkmakla Uğraştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Meclis Başkanı Cemil Çiçek, geçmişte ve günümüzde bir kısım...

Çiçek: Meslek Odaları Geçmişte Hükümet Kurup Yıkmakla Uğraştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Meclis Başkanı Cemil Çiçek, geçmişte ve günümüzde bir kısım meslek örgütlerinin kendi işleri ile uğraşmak yerine hükümet kurmak ve yıkmak işleriyle uğraştıklarını söyledi.

Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun açılışı ve 'Ekonomiye Değer Katanlar' ödül törenine katılmak için Yozgat’a geldi.

Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun açılışının ardından Yozgat Bozok Üniversitesi kampus alanında düzenlenen törende konuşan Meclis Başkanı Çiçek, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halkın seçtiği iktidarlara karşı çeteler oluşturulduğu kitaplar yazıldığını belirten Meclis Başkanı Çiçek, “Mebus pazarları kuruldu, bunlar olayların içindeydi. Halkın seçtiği iktidarlara karşı beşli çete diye kitaplar yazdı çeteleşmeler oldu. Bunlar Türkiye’ye de demokrasiye de istikrara da kalkınmaya da olumlu katkı vermedi. Olumsuz çağrışımlar bunlar demek ki meslek odalarımız eğer kendi asli işleriyle uğraşırsa aynen odalar birliğinde olduğu gibi Türkiye çok şey kazanır. Türkiye kısa zamanda çok büyük mesafe kat eder. Üçüncü söyleyeceğim şey şudur, tabiatıyla eğitim önemli herkesin kendi işini yapması çok önemli ama Sayın başkan bir kampanyayı birlikte başlatırız.” dedi.

"TASARRUF OLMADAN YATIRIM OLMAZ"

Türkiye’de israfın önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Türkiye’de eksik olan bakınız tasarruf olmadan yatırım olmaz kalkınma olmaz. İstihdam olmaz biz ürettiğimizden kazandığımızdan kat kat fazla harcayan bir toplumuz ama dualarımızda da ayeti kelimeyi okuruz; ‘Yiyiniz içiniz israf yapmayınız.' Bizim toplumumuz israf toplumudur. Şimdi Çin’le İtalya arasında. Çin’de eğer okuduğum bilgiler yanlış değilse bir Çinlinin kazandığı her 100 liranın 54 lirası tasarrufa gidiyor. Dünyanın neresine gidersek gidelim bir Çin gerçeği ile karşı karşıya kalıyorsak, Afrika’da, Orta Afrika’da, Güney Afrika’da, Amerika’da, Güney Amerika’da bir Çinli işadamı ile bir Çinli yatırımıyla karşı karşıya kalıyorsak, bunun en önemli sebebi devletin ve toplumun çok ciddi tasarruf gayreti çabası içerisinde olması demektir. Hâlbuki bizim inancımız bizim kültürümüz tasarrufu emrediyor. Sanki israfı teşvik ediyormuşçasına büyük bir israf toplumuyuz onun içinde kazancımız da yetmiyor. Yetmeyince borçlanıyoruz. İyi maksatlarla borçlanmıyoruz günü birlik harcamalarla tüketimlerle borçlanıyoruz.” diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN İHRACATI 10 YILDA 36 MİLYAR’DAN 152,5 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomideki yakaladığı istikrara değindi. Bozdağ, “Eğer siyasi istikrar iyi yönetim ve bunun doğurduğu güven ortamı olmamış olsa Türkiye’nin 2002’de 36 milyar dolar olan ihracatını 2012’de 152,5 milyar dolara çıkması mümkün olmazdı. Eğer Türkiye’nin iyi yönetimi ve siyasal istikrarı olmamış olsaydı, 2002’de 230 milyar dolar olan Gayri Safi Yurtiçi Hasılası 2012’de 799 milyar dolara çıkarıp rekor kurmazdı. Bütün bunların hepsi esasında at sahibine göre kişner anlayışının bir tezahürüdür. Millet ata sahibini bindirmiştir. Bu sahip bu halktan Türkiye’nin ekonomisini de Türkiye’nin pek çok alanını da çok iyi bir noktaya taşımıştır. Taşımaya da devam ediyor. Rahmetli Özal’ı rahmetle minnetle anıyoruz, onun bıraktığı çizgi sayın başbakanımızla zirve yapmış, zirve yapmaya da devam ediyor. Zira Özal’dan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız Meclis Başkanımız, milletimiz adına yurt dışında ülkemizi temsil edenler yalnız gitmiyorlar uçaklarında yüzlerce işadamıyla gittikleri ülkelerde bir araya geliyor işadamlarımız arkalarında güçlü bir Türkiye’yi güçlü bir Türkiye hükümetini buluyorlar ve o yüzden de her yerde anlaşmalarla yapılan iş ve icraatlarla iş dünyamızın da önü açıldı.” şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Türkiye’nin ekonomik ve sosyal anlamda içeride ve dışarıda güçlü bir ülke haline geldiğini belirtti.

Türkiye’nin kalkınmasında, istihdamında 2008’den 2009’dan bu tarafa devam ettiğini, Avrupa da toplam 6 milyon kişi işini kaybetmişken, Türkiye’de 4 milyon 700 bin kişiye istihdam sağlandığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Türk özel sektörü de tekniği yüksek oyuncuları gibi Türkiye’nin gözde yıldızlarıdır. O zaman bürokrat arkadaşlarıma diyorum ki; hakemler yıldız futbolcuları koruyup kollayıp gözetiyorlar sizler de Türk özel sektörünü koruyu, kollayın gözetin.” diye konuştu.

Dünyadaki kriz devresinde iken Türkiye’de 4 milyon 700 bin kişiye istihdam sağladığını ve bunun bir rekor olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Tabi burada istikrar ve güven ortamının oluşmasında başlıca sebebidir. Bunu hiçbir zaman unutmamamız lazımdır. Türkiye zengin olmak istiyor. Bunun da tek formülü girişimciyi artırmaktan geçiriyor. Her bir girişimci 10 kişiye istihdam demektir. Türkiye’nin gelecekte de en büyük sorunu istihdam sorunu olacak. Her yıl itibariyle 750 bin kişiye istihdam sağlamak zorundayız. İstihdama katılan nüfus 750 bin kişidir. Bunun devlet eliyle istihdam edilmesi mümkün değildir. 10 yıl sonra bu rakam 1 milyondur. Bunu ancak girişimcimizi artırabilirsek yeni gelenleri istihdam edebiliriz ve zenginliği ortaya çıkartabiliriz." diye konuştu.

Yeni anayasanın yapılmasıyla ülkenin önünün açılacağını vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Temel olmadan bina inşa edemeyiz. Sistemin temeli de anayasadır. Dört siyasi partimiz, 'seçimlerde anayasayı değiştireceğiz' diye söz verdiler. İlk defa millet olarak da bizim kendimizin yazdığı milletin temsilcilerinin yazdığı yeni bir anayasayı yazma noktasındayız inşallah. Allah inşallah bunu da bizlere gösterecek. Artık zorla değil milletin kendisinin yazdığı yeni bir anayasa ile önümüzü açılmasını istiyoruz. Eksik noksan ama biz yazalım başkası yazmasın istediğimiz bu. Eğer bu olabilirse o zaman 2023 yılında Türkiye dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girer.” şeklinde konuştu.

Ödül törenine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, kaymakamlar, belediye başkanları, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Express


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler