Samsun Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü vatandaş memnuniyeti kapsamında işbirliği yaparak tapu kaydı istenmesini kaldırarak zaman ve kâğıt israfını önledi.
Yeni bir yapılanmaya giden Tapu ve Kadastro Müdürlükleri vatandaşların işlerini zahmetsiz ve hızlı bir şekilde yapmak için projeler üretmeye başladı. Bu kapsamda kurumlarında işlem yaptıran her 100 kişiden birisini aradıklarını şikâyet ve önerilerini dinlediklerini kaydeden Samsun Tapu ve Kadastro 10.Bölge Müdürü Hasan Özalban, bir vatandaşın önerisi üzerine geçtiğimiz yıl bankaya gidip harç parası yatırıp sonra kuruma tekrar gelme işlemini kaldırdıklarını vatandaşların kısa mesajla dosyalarını takip etme imkânı sunduklarını söyledi.
Kısa mesaj sistemi Samsun’da başarılı uygulanmasının ardından genel müdürlüğün uygulamayı tüm Türkiye’ye yaydığını hatırlatan Özalban, “Yine bir başka proje olan ve çiftçilerimizi ilgilendiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmada hem kurumda çalışan personel hem de çiftçimizin zamandan kazanmasını amaçladık. Çiftçi gelir desteği ve doğrudan gelir desteği alınması esnasında Tarım Müdürlüğü çiftçinin her başvuru yapmasında tapu kayıt belgesi istiyordu. Özellikle bu uygulama hem çiftçilerin hem de bizim memurumuz açısında zaman kaybı ve kâğıt israfına neden oluyordu. Bu konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğümüzle paylaştık. Yapılan görüşmeler neticesinde 2 kurum müdürü olarak ilgili yerlere iletilmek üzere birer yazı yazdık. Yazışmaların neticesinde Tarım İl Müdürlüğü’ndeki personelin bizin tabu kayıt sistemine girmesine olanak sağlandı. Bu şekilde başvuru yapan çiftçinin Tarım’daki memur tapu kaydını kendi bilgisayar ekranında görmesiyle vatandaşın önündeki bürokrasiden bir tanesi daha ortadan kaldırmış oldu. Bizim burada yapmak isteğimiz kazan-kazan metodudur. Bu şekilde olduğunda vatandaş bizim kuruma ne kadar az gelirse benim memurumda o kadar diğer işlerin halledilmesi için zaman kazanır.” dedi.
Tapu Kadastro Bilgi Sistemi denilen kayıtların artık il ve ilçe tarım müdürlüklerindeki bilgisayarlardan da girilerek çiftçilerin tapu kayıtları görülmeye başlandığını hatırlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, uygulamanın yaklaşık 1 ay önce ilk olarak Samsun’da uygulandığını kaydetti.
Amaçlarının vatandaşa eziyet ettirmeden işlerini yapmak olduğunu belirten Kadir Güven, “Sadece Samsun ili için düşündüğümüzde 65 bin çiftçimiz bugünden itibaren gelir ve doğrudan destek için bize başvurduğunda Tapu Müdürlüğü’ne gidip kağıt alıp gelmeyecek. İlk olarak burada uygulanan sistem şimdi tüm genele yayıldı ve her yerde uygulanmaya başlandı.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz