Kekik otu yağı
Güçlü bir antibakteriyel olan kekik otu yağı cildinizdeki et benini birkaç günde kurutup, kendiliğinden düşmesini sağlayacak. 4 ila 6 damla hindistan cevizi yağına 2 ila 3 damla kekik otu yağı ekleyip iyice karıştırın. Karışımı günde 3 defa doğrudan cildinize uygulayın. Bu işlemi et beninden kurtulana kadar tekrarlayın. Kekik otu yağını her zaman taşıyıcı bir yağ ile kullanmaya dikkat edin. Çünkü kekik otu çok güçlü olduğundan tek başına kullanılması ciltte tahrişe ve kızarıklıklara yol açabilir. Bu karışım göz çevresinde kullanılmamalıdır.
Çay ağacı yağı
Antibakteriyel ve antiviral özellikleri olan çay çiçeği yağı et benlerinden kurtulmak için ağrısız bir çözüm sunar. Et benini ve etrafını sabunlu suyla temizleyip, tamamen kurulayın. Daha sonra bir miktar pamuğu suda ıslatıp suyunu sıkın. Islak pamuğun üstüne birkaç damla çay çiçeği yağı damlatıp et benine ve etrafındaki alana masaj yaparak, günde 3 kere uygulayın. Çay çiçeği yağını et benine ve cildinize uygulamadan önce sulandırmayı ihmal etmeyin. Aksi takdirde çay çiçeği sert yapısından dolayı cildinizde tahrişe sebep olur.
Limon suyu
Güçlü bir antiseptik olan limon suyu, et benindeki hücrelerin yapısını bozarak kurumasına yardımcı olur. Kuruyan et beni bir süre sonra kendiliğinden düşer. Limon suyunu sorunlu bölgeye uygulamadan önce et benini ve çevresini temizleyip iyice kurutun. Bir yumak pamuğu yarım limonun suyuyla ıslatıp direkt olarak et benine ve etrafına uygulayın. Limon suyunu durulamadan önce cildinizde 10- 15 dakika kalmasına izin verin. Bu yöntemi günde 3 kere, et beniniz kuruyup düşene kadar uygulayabilirsiniz.
Elma sirkesi
Elma sirkesi de et beninin kuruyup düşmesini sağlayacak doğal yöntemlerden birisi. Et benini ve çevresini sabun ve suyla temizleyip tamamen kuruladıktan sonra bir miktar pamuğu 2 yemek kaşığı elma sirkesiyle ıslatın. Daha sonra, et beninin sirkeyle iyice ıslandığından emin olana kadar masaj yaparak uygulayın. Günde 3 defa, et beni kuruyup düşene kadar tekrar edin. Asidik bir yapısı olan elma sirkesi cildinizde birkaç dakika yanmaya sebep olabilir. Eğer hassas bir cildiniz varsa veya bu yanma hissinden tamamen kurtulmak istiyorsanız elma sirkesini suyla seyreltebilirsiniz.
İncir yaprağının suyu
İncir yaprağının suyu alkalin- asit dengesini sağladığı için pek çok cilt sorununda kullanılmaktadır. Bir miktar incir yaprağını alıp, suyunu salana kadar blendırdan geçirin veya ezin. Elde ettiğiniz sıvıyı bir pamuk yardımıyla doğrudan sorunlu bölgeye uygulayın. Bu yöntemi günde 4 defaya kadar uygulayabilirsiniz.
Taze sarımsak
Güçlü bir antibakteriyel olan taze sarımsak et beninizi kuruturken, cildinizi de besleyecek. 4 diş taze sarımsağı alıp macun kıvamına gelene kadar ezin. Ezdiğiniz sarımsakları doğruca et beninin üstüne uygulayın ve yerinde durması için bir bandajla sarın. 15-20 dakika kadar beklettikten sonra yıkayın. Bu işlemi günde 1 defa, et beninden kurtulana kadar uygulayın.
E vitamini yağı
Bu işlemi uygulamak için seçeceğiniz E vitamini yağının cilt kullanımı için uygun olması gerekiyor. Seçeceğiniz E vitamini yağının kalitesi ise alacağınız sonucu doğrudan etkiliyor. E vitamini yağını, et beninin üstüne doğrudan uygulayın ve bir bandaj kullanarak bölgeyi kapatın. Ertesi gün, bandajı çıkartıp bölgeyi temizleyin ve aynı işlemi tekrar uygulayın. Et beniniz kuruyana kadar bu işlemi tekrar edin.
Hindistan cevizi yağı
Lurik asit bakımından zengin olan antiviral özellikli yağlardan birisi de hindistancevizi yağıdır. Gece yatmadan önce et beninize ve çevresine hindistancevizi yağı sürün ve bölgeyi bir bandajla kapatın. Birkaç hafta içinde et beniniz küçülmeye başlayacak, devam eden günlerde ise tamamen kaybolacaktır. Hindistancevizi yağı siğil ve yumrular için de aynı yöntemle kullanılabilir.
Vücudunuzdaki et benlerine bu tariflerle müdahale etmeden önce, et beninizi bir doktora göstermeyi unutmayın.