YURTHABER

Kayseri
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayet sanığına ’meşru müdafaa’ gerekçesiyle beraat

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde aralarında husumet bulunan ve çıkan tartışmada kendisini 7 yerinden bıçaklayan meslektaşını silahla öldüren tutuklu itfaiye erine mahkemece meşru müdafaa kapsamında beraat ve tahliye kararı verildi.İddiaya göre Kayseri itfaiyesinde görevli Şenol A.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde aralarında husumet bulunan ve çıkan tartışmada kendisini 7 yerinden bıçaklayan meslektaşını silahla öldüren tutuklu itfaiye erine mahkemece meşru müdafaa kapsamında beraat ve tahliye kararı verildi.
İddiaya göre Kayseri itfaiyesinde görevli Şenol A. ile önceden husumetli olduğu öğrenilen 33 yaşındaki Mutlu A., Pınarbaşı ilçesinde karşılaştı. Şenol A., çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Mutlu A.’yı 6-7 yerinden bıçakladığı iddia edilirken, Mutlu A. ise yanındaki silah ile Şenol A.’ya ateş etti. Pınarbaşı’da görevli Sarızlı Şenol A. hayatını kaybederken, bıçakla ağır yaralanan Mutlu A. ise hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Mutlu A. tutuklandı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Mutlu A. ile avukatı hazır bulundu. Olayı bir türlü unutamadığını söyleyen sanık Mutlu A. “İlk bıçak darbesini aldım, diğerlerini engellemeye çalıştım ama 6,7 yerimden bıçaklandım. Silah ise ikimizin arasında patladı. Ben öldürmek isteseydim, silahımdaki diğer kurşunları da sıkardım, sadece bir kez arbede sırasında patladı. Aramızda daha önceden dostluk vardı, sonra aramız bozuldu. Ben kaçtıkça o benim daha çok üzerime geldi. Olayı bir türlü unutamıyorum. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” diye konuştu.
Duruşma savcısı verdiği mütalaasında sanık Mutlu A.’nın birden fazla bıçak darbesi ile yaralandığı, olayı ilk başlatanın karşı taraf olabileceği gerekçesiyle eylemin meşru müdafaa sınırlarında kalacağını, sanığın beraatını talep etti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu TCK 25. Maddesi gereğince ‘kasten adam öldürme’ suçunun meşru müdafaa altında işlendiği kanaatine vararak sanık Mutlu A.’nın beraatına ve tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanığa ’ruhsatsız yasak silah bulundurma’ suçundan verdiği 10 ay hapis cezasını, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler