YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin’in Hangzhou Şehri Yöneticileri Denizli Ekonomisini Inceliyor

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Zhejiang eyaletinin başşehri Hangzhou'dan gelen yöneticiler, Denizli’nin sosyal, ekonomik ve ticari alanlarını...

Çin’in Hangzhou Şehri Yöneticileri Denizli Ekonomisini Inceliyor

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Zhejiang eyaletinin başşehri Hangzhou'dan gelen yöneticiler, Denizli’nin sosyal, ekonomik ve ticari alanlarını görmek, yapılaşma deneyimlerinden yararlanmak istiyor. 15 yıldan beri Çin’den turist getiren Aristo Tur ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğiyle gelen Hangzhou şehrinin yöneticileri, Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, Hangzhou Dış İlişkiler Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Meng Tieyuan, Belediye Ekonomik İşbirliği Ofis Müdürü Zhou Kaijiang, Belediye İdari Yönetim Ofisleri Müdür Yardımcısı Huang Shoutian ve Kardeş Kentler Profram Bölümü Şef Yardımcısı Xu Mihe katıldı.

Vali Demir, Çinli misafirlere Denizli’nin tarihi, turizmi ve sanayisi hakkında bilgi verdi. Karahayıt'ın önemli bir termal turizm bölgesi olduğunu belirten Demir, “Buraya önemli yatırımlar yapılıyor. Pamukkale, dünyada tek olan bir değer. Ayrıca Denizli bir sanayi şehri, birinci sektörümüz de tekstil. İlimizde diğer önemli sektörler ise bakır kablo, cam ürünleri ve tarım ürünleri. Kuruyemiş üretiminin büyük bölümü ilimizden ihraç ediliyor. Dünyaya ihraç edilen havlu ve bornozun büyük kısmı da buradan.” dedi.

Denizli’nin Türkiye’nin en önemli termal kaynaklarına sahip şehri olduğunu ifade eden Demir, “Enerji merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Denizli’de, dünyanın en ucuz, yenilenebilir, çevreci ve zengin kaynağı var. Sarayköy ilçesine bağlı Kızıldere Tekkehamam, Tosunlar ve Gerali, Buldan ilçesine bağlı Merkez, Bölmekaya ve Yenicekent, Akköy ilçesine bağlı Gölemezli ve Pamukkale-Karahayıt jeotermal sahalarıyla ülkemizin en önemli jeotermal enerji potansiyeline sahip. Denizli’de özellikle Kızıldere’de, Türkiye’nin en yüksek sıcaklığa sahip akışkanının elde edildiği sahada, derinlikleri 370 ile 2 bin 261 metre arasında değişen 22 kuyudan dokuzunda üretim yapılıyor. 242 dereceye kadar değişen sıcaklıklarda 900 ton/saat termal akışkan yer altından çekilmektedir. Bilindiği gibi jeotermal kaynakların 30 dereceye kadar sıcaklıkta olanı sağlıkta, 40-90 dereceye kadar olanı tarım, ısıtma ve soğutmada, 100 derece ve daha yüksek sıcaklıkta olanı ise elektrik üretiminde kullanılıyor.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin en büyük jeotermal enerji santralinin, Zorlu Enerji Grubu tarafından Kızıldere’de kurulan jeotermal elektrik santrali olduğunu, burada 95 MWe üretim yapıldığını kaydeden Vali Demir, “Denizli’nin jeotermal enerji potansiyelinin daha yüksek, 300 MWe civarında olduğunu biliyoruz. Türkiye’de ilk olan bu santralle entegre çalışan Sera Organize Sanayi Bölgesi’ni de Denizli’de kurduk.” dedi.

Vali Demir, ziyaretin sonunda misafirlerine çeşitli hediyeler verirken Çinli heyette ülkelerine has hediyeler takdim etti. Hangzhou, 8,5 milyon nüfusu, Neolitik kültüre dair arkeolojik bulguları, doğal ve tarihi güzellikleriyle biliniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler