Adana’da kurulu Makser Vacuum Membrane Press (Makser Team) Dış Ticaret ve Satış Müdürü Özlem Yıldız, Türk makine sanayinin tüm sektörlerin temelini oluşturduğunu, bu sektörde Türkiye ile rekabet eden Çin’in, kalitesiz ürünleriyle pazarda tutunamadığını bildirdi.
Ürettiği Membran Press ve CNC Router makinelerini başta Ortadoğu ve Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç eden firmalarının, yaptığı ihracatla, sektörde kalıcı bir yer edindiğini belirten Yıldız, "Çin her ne kadar makine ihracatında önemli pay sahibi olsa da Türk ürünlerinin kalitesiyle rekabet edemiyor. Biz Türk makine sektörü olarak, Avrupa’dan daha iyi kalitedeki ürünleri, Çin fiyatına satarak pazardaki yerimizi sağlamlaştırıyoruz. Bugün Suudi Arabistan’a gidip makine yedek parçası isteseniz, size önce Çin malı çıkarırlar. Daha iyi kalite isterseniz arka tezgahtaki Avrupa malına yönelirler. Ama, hem kaliteli hem de uygun fiyat istendiğinde Türk ürünleri çıkarılır. Bu durum bize üretiminin yüzde 40’nı ihraç eden Türk makine sektörünün bir temsilcisi olarak gurur veriyor" dedi.
Makine üretim sektöründeki yenilik ve değişimlere ayak uydurabilmek ve paralel bir seyir izlemek için her geçen gün teknolojilerini yenilediklerini, deneyimli ve işinde uzman personelleri ile vizyonlarını geliştirdiklerini anlatan Özlem Yıldız, "Türk Makine Sanayi; kalitesi, teknolojisi, insan kaynağı ve rekabetçi fiyatıyla dünya makine sektörüne yön veriyor. Hükümetimizin de makine sanayinin ihracatını destekleyici politikaları ayrı bir güç ve moral kaynağını oluşturuyor. Bu morale geleceğe güvenle bakan sektörümüz katıldığı tüm fuarlarda farkını ortaya koyuyor" diye konuştu.
Yıldız, Türk makinelerinin dünya pazarlarında edindiği sağlam imajı sürekli kılmak için tüm sektör temsilcilerinin duyarlı davranmalarını beklediklerini de vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Sektörümüz böylesine itibar görürken en büyük sıkıntı halen bu sektörde ithalatların sürmesi. Bu da her platformda dile getirdiğimiz gibi yabancı özentisinden kaynaklanıyor. Türkiye’deki emsal fiyatlarının yaklaşık 2-3 katı para ödemeyi göze alarak makine ithal edenler bir süre sonra yanıldıklarını anlıyorlar. Çünkü, sektörde üst düzey kaliteye ulaşıldı ve bugün Türk Makine Sektörü 200 ülkeye kendi markası ile ihracat gerçekleştiriyor. Türk Makine Sektörüne genel olarak baktığımızda üretiminin yüzde 80’ini ihraç ettiği görülüyor."
Özlem Yıldız, Türk Makine Sektörü ürünlerinin, ithal makinelerle kıyaslandığında ülkemizde aynı kalite, aynı fayda ve maliyet dengesi, daha uygun servis ve lojistik hizmetiyle satın alınabildiğini anlayanların, ülkemizin döviz kaybına uğramasının da önüne geçtiğini vurguladı.
İthal edilen her makinenin Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olan dış ticaret açığını büyüttüğünü ifade eden Özlem Yıldız, "Yabancı Türk makinelerinin kıymetini anladı, dileğimiz aynı duyarlılığın yurt içinde de gösterilmesi" şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz