YURTHABER

Çanakkale
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"cinsel Hastalıklara Derman Aranmıyor"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Reşit...

"cinsel Hastalıklara Derman Aranmıyor"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay, “Cinsel fonksiyon bozukluklarına hastalarımız çare aramaktan kolay vazgeçiyor. Halbuki bütün cinsel fonksiyon bozukluklarının çaresi var” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay, "Üroloji ana bilim dalı çok ilerledi. Başta böbrekler, prostat, idrar yolları hastalıkları olmak üzere erkekte prostat hastalıkları, sertleşme bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, erkek kısırlığı, özellikle kadınların idrar kaçırma şikayetleri ve kadın cinsel fonksiyon bozuklukları ile ilgileniyoruz. Erkek cinsel fonksiyon bozuklukları ile kadın cinsel fonksiyon bozuklukları oldukça birbirine yakın yapısal bozukluklar. Cinsel fonksiyon bozukluklarını erkek ve kadını tamamen birbirinden ayırarak tedavi etmek her zaman çok mümkün olmayabiliyor. Cinsel fonksiyon bozukluklarına hastalarımız çare aramaktan kolay vazgeçiyor. Halbuki bütün cinsel fonksiyon bozukluklarının çaresi var” diye konuştu.

Cinsiyet değiştirme ameliyatlarına da değinen Ersay, “İki tür cinsiyet değişimi gerektiren hasta grubu var. Bir tanesi doğuştan olan anomeni sonucunda cinsiyetin erkek ya da kadın yönünde tam gelişememesi. İkincisi ise transseksüeliz dediğimiz bir hastalık neticesinde kişinin ve hekimlerin de onayıyla birçok dalda psikiyatrist endokrin uzmanı, jinekolog, ürolog hekimin ortak kararı ve onayıyla mevcut cinsiyetinden karşı cinsiyete geçiş ameliyatı. Genellikle bununla ilgili her iki işlemi yapmak mümkün ama cinsiyet değiştirme ameliyatı kolay ve kısa bir süreç değil. Dolayısıyla kişinin ele alınması psikolojik açıdan uzun süre değerlendirilmesi, bunun paralelinde hormon tedavilerinin planlanması ve en son ameliyat olma aşaması var. Bu uzun soluklu bir süreç. Dolayısıyla kişiler emin ellerde ve genellikle fonksiyonel bir cinsiyete sahip oluyorlar” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler