İnci, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki sergiye ilişkin yapılan açıklamada, eserlerinde klonlama tekniğini kullandığını söyledi.
Klonlamanın aslında eski bir teknik olduğunu ve filmlerde az sayıda insanla kalabalık yaratmak için kullanıldığını belirten İnci, şöyle konuştu:
"Bu tekniğin imkanlarını, estetik ve sanatsal olarak zorlayarak, yeni bir dil yakalayabilir miyim kaygısıyla kullanmaya başladım. Bu proje üzerinde 5 yıldır çalışıyorum. İstanbul'un değişik kamusal alanlarında, sokaklarda, meydanlarda çekimler yaptım. Genelde kamerada gördüğünüz figür veya görülen materyalleri taşıyan ışık veya saç plaka ya da karton kutu gibi objeleri hareket ettiren benim."
İnci, genellikle tek kişi çalıştığını ancak ekiple çalıştığı işler de olduğunu dile getirdi.
Kamusal alanlarda çalıştığı için çekimleri sabah saatlerinde yaptığını aktaran İnci, "Çünkü yabancı bir figürün kadraja girmesi, iş için bir dezavantaj. Kadrajı seçtikten sonra o karenin içeriğine, tarihsel dokusuna ve mimarisine göre kareografi veya yerleştirme düşünüyorum" diye konuştu.
Serginin sanat danışmanı Özlem Ünsal da 9 video projesinin yer aldığı sergide, sanatçının İstanbul ve Berlin'de yaptığı çekimlerin görülebileceğini ifade etti.
Birçok özel, karma ve solo sergi projesinde yer alan İnci, son olarak Berlin'de Galeri Michael Schultz'taki "Mass Ornament" kişisel sergisini açtı
Erdal İnci'nin, bilinenin aksine GIF formatında değil orijinal çözünürlük ve kayıpsız haliyle büyük format ekranlarda izleyiciye sunduğu video seçkisi, 28 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.