Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ritim Grubu bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve yaklaşık 300 öğrencinin performans sergilediği Vurmalı Çalgılar Festivali’ne katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Vurmalı Çalgılar Sanatçısı Dinçer Özer'in koordinasyonunda yapılan festivale 21 ilden başvuru olduğu yapılan değerlendirme sonunda Aydın, Gaziantep, Konya, Bursa, İzmir, İstanbul, Balıkesir ve Ankara'dan 12 ritim topluluğu festivale katılmayı hak etti.
CSO Konser Salonu’nda gerçekleşen festivalde öğrenciler, etnik çalgılar ağırlıklı olmak üzere bütün vurmalı çalgılar ile gösteri yaptı. Gruplara, CSO ve opera sanatçıları Soner Özer, Hakan Yağuş, Tansu Karpınar, Can Kıyıcı, Özgü Bulut ve Irmak Tokgöz eşlik etti. Engelli öğrencilerin ritim gösterileri de, izleyenlerden büyük alkış aldı. Festivalin kapanışında tüm katılımcı gruplar final parçalarını birlikte çaldı.
Kendilerine çok sayıda başvurunun geldiğini ve eleme yaparken çok zorlandıklarını belirten Dinçer Özer, sadece seçtikleri grupları festivale davet ettiklerini söyledi. Özer, vurmalı çalgıların çocukların özgüvenini oluşturmada büyük katkı sağladığını, çocukların okullarında güzel vakit geçirmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak adına organizasyon yaptıklarını ifade etti.
Enstrümanlar hakkında festivalde çocuklara bilgi verildi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden vurmalı çalgılar eğitmeni, çocuklara vücutlarını kullanarak nasıl ritim tutabileceklerini uygulamalı gösterdi. Eğitmenin vücudunu kullanarak çıkardığı sesleri, sahnedeki ve salonda bulanan çocuklar da tekrar etti. Festivalin sonunda katılımcı gruplara teşekkür plaketi, festivale katılan öğrencilere de performanslarından dolayı başarı belgeleri verildi.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ritim grubunun iki yıla aşkın süredir eğitim verdiğini ve faaliyetlere devam ettiğini kaydederek, “Çocuklara yönelik verdiğimiz bütün hizmetlerde olduğu gibi Çocuk Ritim Grubu’nda da amacımız, çocukların sanatın zenginlikleri ile tanışmalarını sağlamak. Bireysel gelişimine katkıda bulunarak onların topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak. Gelişmiş ülkelerde çok erken yaşlarda başlayan müzik eğitiminde, bedene ve ruha hitap ettiği, özellikle çocuklar kendilerini vurmalı çalgılarla çok rahat ifade edebildiği için vurmalı çalgıların önemli bir yeri vardır. Biz de bu eğitime imkanlarımız ölçüsünde katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Çocuk ritim grubumuzun onlarca topluluk arasından seçilerek böyle bir festivale katılmaya hak kazanması ve festivaldeki başarılı performansları bizi son derece memnun etti. Ritim grubu eğitmenlerimize, çocuklarımıza ve çalışmalarımızı titizlikle takip eden velilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz