YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuklarda Kalp Ritim Bozukluğu Ani Ölümlere Yol Açabiliyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bulunan Kardiyak Elektro Fizyoloji Laboratuvarı'nda, özellikle çocuk...

Çocuklarda Kalp Ritim Bozukluğu Ani Ölümlere Yol Açabiliyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bulunan Kardiyak Elektro Fizyoloji Laboratuvarı'nda, özellikle çocuk hastalardaki kalp ritim bozukluğu başarıyla tedavi ediliyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Şen, Türkiye’deki belli merkezlerde çocuk hastalarda ritim bozukluğu tanı ve tedavisinin yapıldığını söyledi. Özellikle çocuklarda ritim bozukluğunun önemli olduğunu, bazen ani ölüme bile yol açabileceğini söyleyen Dr. Şen, “MKÜ Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'ni elektro fizyoloji laboratuvarı bu imkânlara sahip ve çocuk hastalara da başarıyla hizmet ediyor.” dedi.

Dr. Şen, kalbin elektriksel bir organ olduğun, elektriksel arızalarının görülebildiğini ve bu arızaların da çeşitli ritim bozuklukları olarak ortaya çıkabildiğini vurguladı. Şen, “Bu hafta kliniğimizde, biri 7 yaşında diğeri 14 yaşında doğuştan kalbinde fazladan elektriksel kablo olan ve ani ölüm riski olan 2 çocuk hastaya başarılı ablasyon yapıldı. İşlem sonrası ertesi gün taburcu olan hastalarımızın ani ölüm riski ve çarpıntı yakınmaları başarılı bir şekilde tedavi edildi.” dedi. Şen, ayrıca, klinikte 1.5 yıllık zaman diliminde yaklaşık 400, ritim bozukluğu olan hastanın şifaya kavuştuğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler