YURTHABER

Kayseri
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kapat

"Çok verimli iş birliğimiz sürecek"

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı: - "Ülkelerimiz, liderlerimiz, bakanlıklar ve kurullar bazında çok verimli iş birliğimiz mutlaka sürecek"

KAYSERİ (AA) - Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, Türkiye ve Kazakistan arasında liderler, bakanlıklar ve kurullar arasındaki verimli iş birliğinin süreceğini bildirdi.

Saparbekulı, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

Günaydın, ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki iş birliği çalışmalarının konuşulacağını söyledi.

Kayseri'nin Kazakistan için önemine değinen Saparbekulı ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kardeş ülke olduğunu, Kayseri'nin de Kazakistan açısından özel bir anlamı bulunduğunu dile getirdi.

Saparbekulı, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce ülkelerimiz, liderlerimiz, bakanlıklar ve kurullar bazında çok verimli iş birliğimiz mutlaka sürecek. Bu ilişkilere katkısı olması gereken diğer bir alan da valiliklerimiz arasındaki ve illerimiz arasındaki iş birliği. İnanıyorum ki Kayseri'nin Kazakistan'a birçok iş adamının hem ihracat hem ithalat kalemleri var. Kayseri Türkiye'nin en gelişmiş sanayi ve tarım bölgelerinden biri. Diğer güzel bir konu ise Kayseri'nin artık eğitim alanında da önemli bir merkeze dönüşmesi. Burada yüzlerce Kazak öğrenci ve uluslararası öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrenciler sonuçta size emanet sizin destek ve şefkatlerinizde burada eğitim görmekteler. Buradan gittikten sonra ülkelerinde Kayseri'nin birer temsilcisi olacaklardır. Bu yüzden eğitim alanındaki iş birliğinin gelişmesi bizim için bir gururdur. Bu iş birliğinin yatırım ve ticaret anlamında da gelişeceğini düşünüyorum."

Ziyaretin sonunda Günaydın, Saparbekulı'ya Kayseri Saat Kulesi maketi hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat