YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çomü İlahiyat Fakültesi'nin Temeli Atıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasının temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da...

Çomü İlahiyat Fakültesi'nin Temeli Atıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasının temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla yapıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç, “Türkiye'de 76 ilahiyat fakültesi var. Son 2 yıl içerisinde en çok açılan fakültelerden biri ilahiyat fakültesidir” dedi.

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ ve Kolin İnşaat ile ÇOMÜ Rektörlüğü arasında imzalanan protokolün ardından, 32 bin metrekare alana sahip İlahiyat Fakültesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle temeli atılan İlahiyat Fakültesi 7 bloktan oluşacak. İdari ofisler, toplantı salonları, derslikler, kütüphane, spor salonu, dinlenme ve aktivite salonu, idari ve öğrenci yemek salonları, sığınak, dil laboratvuarı, antriyum, bin 500 koltuk kapasiteli konferans salonu, seminer odaları ve fuaye sergi alanı bulunacak olan fakültenin 18 ayda bitirilmesi planlanıyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılışta yaptığı konuşmada, bugüne kadar Çanakkale’ye birçok vesileyle geldiğini, ilahiyat fakültesinin temel atma törenine katılmanın da kendisini mutlu ettiğini söyledi. Arınç, “Hava gerçekten ayaz. Hamdolsun ben daha kötü bir havayla karşılaşacağımızı umuyordum. İstanbul'da kar çok fazlaydı, 'Bursa'da yollar kapandı' denilmişti ama akşam geç saatlerde Çanakkale'ye indiğimizde güzel bir havayla karşılaştım. Şimdi bu ayazı da belki bu mevsimde tabii karşılamak gerekir ama yaptığımız iş çok sıcak bir iş” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin de hızla geliştiğine değinen Arınç, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına yakışır bir şekilde, ilim hayatının, yüksek öğrenimin en güzel örneklerinden birisi. Bugün gelirken notlarıma baktım, Türkiye'de 76 ilahiyat fakültesi var. Son 2 yıl içerisinde en çok açılan fakültelerden birisi ilahiyat fakültesidir. Bu da halkımızın, öğrencilerimizin bu fakülteye ilgisinin ne kadar çok arttığını gösteriyor” diye konuştu.

Son yıllarda eğitime önemli ölçüde bütçe ayrıldığını da söyleyen Bülent Arınç, “Son yıllarda milli eğitime ayrılan bütçemiz ve payımız, milli savunmayı 6 seneden beri geçiyor. Geçmişte birinci öncelik milli savunma olurken, bugün milli eğitim, sağlık ve diğer konulardaki bütçemiz birinci sıralarda geliyor. Ne kadar pay ayırırsak ayıralım, unutmayalım. 2002 bütçesinde eğitime ayrılan pay 6,5 katrilyon civarında iken, bugün 50 katrilyonu geçmiş durumda. Yeni rakamlarla 50 milyarlık bütçemiz, katrilyonluk bütçemiz eğitime ayrıldı. Bu kadar yüksek nüfus, çağdaş imkanlar, yüksek öğretimde yeni gelinen aşamalarda, devletimiz bütçesine ne kadar koyarsa koysun, milli eğitimin tamamen ihtiyaçlarını karşılamak mümkün değil. Dolayısıyla Türk milletinin yapısında, haysiyetinde var olan hamiyet, yardım severlik duygusu, milli eğitimde de kendisini gösterdi. Unutmayalım, 5-6 yıl önce 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası' başlatılmış ve genel bütçeden yapılamayın imkanları, halkımız yapmaya gayret etmişti. Hatta bazı hamiyetli insanlarımız bir üniversitenin bütün imkanlarını kendisi karşılayacak durumda. Mesela Ağrı Üniversitesi böyledir, Bitlis Üniversitesi böyledir, Bolu Üniversitesi böyledir. Pek çok işadamımız, hayırsever insanımız kendi ölçüsünde fakülte yapıyor, yüksekokul yapıyor, üniversiteye yurt yapıyor, veya laboratuvarlarını yapıyor. Ne mutlu, böyle güzel milletimizin böyle güzel duygularının hala yaşıyor olması ve güçlü olması” diye konuştu.

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi'nin İÇDAŞ ve Kolin İnşaat'ın katkılarıyla yapıldığını da hatırlatan Arınç, “Sosyal sorumluluk duygusuyla böyle güzel fakülteler, güzel üniversiteler meydana getiriyorlar. Hiç mecburiyetleri yok ama onlar kendilerine böyle bir ihtiyaç gördüler. Bu ihtiyacı karşılamak için kazançlarından çok önemli bir bölümünü buraya harcıyorlar. Belki Çanakkale ile doğrudan bir irtibatları yok. Burada sadece işleri var, burada sadece kazanıyorlar ama bunun için Çanakkaleli olmak da gerekmiyor. Aslında hepimiz Çanakkaleliyiz. Burada binlerce şehidimizin yattığı yerde, bütün Türkiye'nin kalbinin attığı Çanakkale'de, 75 milyon insan kendisini Çanakkale'nin fahri bir hemşehrisi olarak rahatlıkla görebilir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İlahiyat Fakültesi'nin temeli dualar eşliğinde atıldı. Temel atma töreni sonrasında ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Şehitler Abidesi'nin maketini hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler