YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan`dan Devlet Hastanesinin Boşaltılan Binası İle İlgili Değerlendirme

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasının ardından boşaltılan binanın gerekli şartlara...

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan`dan Devlet Hastanesinin Boşaltılan Binası İle İlgili Değerlendirme

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasının ardından boşaltılan binanın gerekli şartlara da uyduğu takdirde hükümet konağı olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Kaymakam Doğan mevcut Hükümet Konağı yerine ise Kent Meydanı oluşturulabileceğini, bunun ise şahsi düşünceleri olduğunu dile getirdi.

Çorlu Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasının ardından boşaltılan hastane binasının akıbetine ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve henüz çok erken olmakla birlikte şahsi düşüncelerini aktaran Kaymakam Hulusi Doğan, şartların da oluşması durumunda Çorlu Devlet Hastanesinin boşaltılan binasının hükümet konağı olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Basın mensuplarının bu konudaki soruları üzerine Kaymakam Doğan: “Devlet hastanesinin yeriyle ilgili olarak bazı düşüncelerimiz var ama bu tam olarak netleşmedi. Henüz daha tam olarak netleşti diyemem. Sağlık Bakanlığına tahsisli burası. Sağlık Bakanlığına tahsisli olduğu için öncelikle o bakanlığın tahsis çerçevesinde bakanlığımızın uygun görmesi halinde biz de belki Kaymakamlık olarak orayı değerlendirebilir miyiz konusunun incelenmesi içerisindeyiz. Eğer olursa iyi olur çünkü bu mevcut kaymakamlığımız hem güçlendirme gerektiren bir yer hem otoparkı yetersiz, asansör düzeni yok. Bir engelli gelirse, bir yaşlı gelirse burada inmesi çıkması çok zor.Bence bu devlet hastanesinin yeri Kaymakamlık olabilir mi diyerek algılıyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığının muafakat sorunu var. İkincisi de oranın mülkiyetle ilgili bir sorunu var. Eski devlet hastanesinin bir kısım parçası hazinenin var, belediyenin var bir de özel şahısların var. Özel şahısların üç yerde parçaları var. Arsa bazında parça parça zaten. O üç - dört parçanın özel şahıslarla hazinenin de davası var. Hazine 20 yıldan fazla olduğu için zilyetlikten dolayı mülkiyetin iktisab edilmesinden dolayı bir dava da açılmış. Mahkeme sonucuna göre, mahkeme nasıl değerlendirecek onu bilmiyorum. Bizim önümüzde engel 3 konu var. Bir, Sağlık Bakanlığının tahsis konusu, belki o konuda milletvekillerimiz Özlem Yemişçi ile, Ziyaeddin Akbulut ile diğer vekillerimizle biz bunu belki çözeriz ama tabi onların takdiriyle muhakkak çözülebilir” dedi.

İkincisi de oranın fiziki bina olarak deprem mevzuatına uygun mu onu bilmiyorum bunu da inceletmem lazım diyen Kaymakam Doğan: “Üçüncüsü de bu konuda kişilerle ilgili hukuki süreç. Bunları değerlendirerek eğer olabilirse, her şey lehimize olursa bence Kaymakamlığı oraya taşımak ve mevcut yerinde inşallah güzel bir kent meydanı olsun arzu ederim. Bu konuda erken konuşmak istemiyorum” diye konuştu.

Böyle bir durumda boşaltılacak mevcut hükümet konağı ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Doğan: “Altı da çok katlı otopark olur, düşüncemi söylüyorum, çok erken düşünüyorum belediyenin düşüncesi nedir, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin düşüncesi nedir bilemiyorum üzerine de çok güzel bir kent meydanı olur. Çorlu Türkiye`nin en büyük kentlerinden biri olduğuna göre kentler, meydanları ile anılırlar. Bugün Avrupa kentlerine gidin, her kentin büyük bir meydanı vardır. Bizde de Atatürk Meydanı, Cumhuriyet Meydanı var ama onlar yetersiz. Büyük bir kent meydanı, sosyal faaliyetlerin yapıldığı insanların rahat rahat bir arada buluşabileceği bir kent meydanı olması gerekir diye düşünüyorum. Orada ileriki aşamada, büyük bir kent meydanı olabilir diye düşünüyorum.

Bunları konuşurken hemen yarın kent meydanı yapılacak diye bir şey yok ama benim içimden geçen bu. Kaymakamlık olarak bina hem yetersiz, deprem mevzuatına göre uygun değil, asansörü yok, yaşlıların, hastaların, engellilerin girip çıkması için uygun bir bina değil bu nedenle de ben orayı fazla uygun göremiyorum. Yoksa kurumların bir kısmı gitti, Vergi Dairesi ve Mal Müdürlüğümüz ayrıldı. Tapu Müdürlüğümüz Borsanın eski binasına taşınacak. Bununla beraber, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ve Nüfus Müdürlüğümüz ana bina da kalıyor ama ileride öyle bir bina olursa devlet hastanesine bazı kurumların yeri orda olur. Belirli birimleri de o binada toplayarak uygun olabileceğini düşünüyorum. Sadece bunlar düşüncelerim. Düşünceleri fiiliyata geçirmek için eksiklerin, engellerin neler olduğunu belirttim” şeklinde konuştu.

Kaymakam Hulusi Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet Hastanesinin sağlam olan yerlerinden kullanılabilecek olanları kullanmak, kullanılamayacak olanları temizleyip güzel bir otopark yeri, gezinti alanıyla rahat biçimde insanların hizmet alabileceği bir yer olması gerekir diye düşünüyorum. Ancak dediğim gibi tahsis ve mülkiyet durumu çözülür, deprem yönetmeliğine de uygunsa. Devlet Hastanesi daha dün taşındı bugün bunları konuşmak çok çok erken ama düşüncemi söyledim, olur mu olmaz mı onu da bilmiyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler