YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman: “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun”

Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenleyecekleri etkinliklere tüm...

Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman: “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun”

Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenleyecekleri etkinliklere tüm üyelerinin ve Çorlu halkının davetli olduğunu söyledi.

Çorlu Ziraat OdasıMeclis Başkanı Harun Korkmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Ayhan Yavuz, Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Pehlivanoğlu, Meclis üyesi Turgut Uzunoğlu ile birlikte Ziraat Odasında toplantı düzenleyen oda başkanı Recep Şişman: “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle düzenleyeceğimiz etkinliklere hem üyelerimizi hem de tüm Çorlu halkını davet ediyoruz. Etkinliklerimiz Atatürk Meydanı`nda ve Çorlu Belediye binası önünde gerçekleştirilecek. Programın akşamında ise üyelerimiz ile yemekte bir araya geleceğiz bir de plaket töreni gerçekleştireceğiz” dedi.

Çorlu Ziraat Odasının çalışmaları ile ilgili olarak da bilgiler veren Şişman: “Çorlu ve Yeniçiftlik de dahil olmak üzere 7 belde, 20 köy ve 33 mahallede 4 bin aktif üye ile Marmara Ereğlisi ve Çorluda 750 bin dönüm üzerinde üretim gerçekleştiriyoruz. 750 bin dönüm alanın 440 bin dönümü hububat, 250 bin dönümü ayçiçeği, 30 bin dönümü ise kanola ekiliyor. Kalan alanlarda ise yonca, Macar fiği ve silajlık mısır üretimi yapılmaktadır” diye konuştu.

Üretimde karşılaştıkları zorlukları ve çözüm önerilerini de sıralayan Şişman: “Girdi maliyetlerimiz son derece yüksek bu maliyetlerin düşürülmesi gerekiyor. Tarım topraklarının amaç dışı kullanılması mutlaka ama mutlaka önlenmeli. Verimin artması için sulama sistemine geçilmesi de son derece önemli. Gübredeki tekelin de kırılması gerekiyor. Örneğin gübre fiyatları Ocak ayında 95 kuruşken, Şubat ayında sezon başlayınca 120 kuruşa çıkıyor. Bir ay içinde mazot mu zamlanıyor, değişen ne oluyor da gübre fiyatları yüzde 20`nin üzerinde zamlanıyor. Çiftçinin ürettiği ürün yüzde 20 zamlanmıyor. Girdi maliyetinin artmasına karşın fiyatın aynı kalması çiftçiyi zorluyor. Bu konuda gübre tekelleri çiftçiyle fiyatlar üzerinde istediği gibi oynayabiliyor. Bu nedenle fiyat istikrarı için soruna çare bulunmalı. Hayvancılığın geliştirilmesi için de bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Besi hayvanından önce süt hayvanlarının desteklenmesi konusu mühim bir konu. Süt hayvancılığına destek arttırılmalı. Aile hayvancılığına destek verilmeli” şeklinde konuştu.

Çiftçilerin sorunlarının yeterli yankıyı bulmadığını da sözlerine ekleyen Şişman: “Çorluda tarımla geçinenlerin oranı yüzde 30dan, yüzde 10 seviyelerine geriledi. Çiftçiler, tarımla uğraşanlar önceleri yönetimde söz sahibiydi. Bu nedenle çiftçinin sorunu artık dar bir kesimi ilgilendiriyor ve yönetimlerde sözü olmadığı için de sesi duyulmuyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler