YURTHABER

Kayseri
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Başkanı gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, "İnsanlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz, memleket için aynı hassasiyetlere bizler de sahibiz"

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Başkanı gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, "İnsanlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz, memleket için aynı hassasiyetlere bizler de sahibiz" dedi.

Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarına bu hafta sonu Konya ve Karaman'dan başlayacaklarını söyledi.

Daha sonra İstanbul'a döneceklerini ve ardından Nevşehir, Aksaray ve Niğde'yi ziyaret edeceklerini ifade eden Taşgetiren, şöyle konuştu:

"Ondan sonraki safhada da Kayseri'yi düşünüyoruz. Etap etap 13 ilimizi dolaşacağız. Gittiğimiz illerde sivil toplum kuruluşlarıyla buluşacağız, farklı ziyaretlerde bulunacağız, insanları dinleyeceğiz. Bizler de bu barış sürecinin sağlıklı gelişmesi noktasındaki düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Halkın algısını tespit gibi bir çalışma olacak. Türkiye'yi değerlendireceğiz."

Çalışmalarında mümkün olduğu kadar birlikte olmayı düşündüklerini belirten Taşgetiren, "Tabi herkesin bir mevcut işi var. Diyelim benim yazı yazmam lazım ya da televizyon programım var ona katılmam gerekiyor, bizde 4 üniversite öğretim üyesi var, onların okulları var, derslerini bir başkasına havale edemezler. Mümkün olduğu kadar birlikte olmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ahmet Taşgetiren, şöyle konuştu:

"Mümkün olduğu ölçüde geniş ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Bu coğrafyayı tanıyoruz. İnsanlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz, memleket için aynı hassasiyetlere bizler de sahibiz. Ben buna 'kardeşleşme baharı' diyorum, yaşadığımız böyle bir şey olsun inşallah. Kardeşlik, helalleşme bizim kültürümüzde olan şeyler. İnşallah bu süreçten, sağlıklı bir şekilde çıkarız, memleketimiz kazanır."

Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler