YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çözüm Süreci

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Kazım Barışık, esnafın huzur ortamı oluşmasını istediğini belirterek, "Ülkede terör sona erdiğinde

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Kazım Barışık, esnafın huzur ortamı oluşmasını istediğini belirterek, "Ülkede terör sona erdiğinde esnaf açısından mükemmel bir değişiklik olacak. Bunu anlamamak kabul etmemek, ya art niyetlilik yada saflıktır" dedi.

Barışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnafların sürece ilişkin beklenti ve düşüncelerini dile getirdi.

Huzursuzluğun barışla düzeleceğini anlatan Barışık, "Eğer bir ülkede huzursuzluk varsa bu da barışla düzelecekse, barışı istemeyen başka niyetli insanların olduğunu gösterir. Ben insanım diyen barışın olmasını ister" ifadelerini kullandı.

Esnafın tek kaygısının "ülkenin bölünmesi" olduğunu belirten Barışık, sürecin sorunsuz tamamlanması durumunda, esnafın işlerinin aratacağını ve daha çok kazanacaklarını kaydetti.

Referandum yapılması durumunda halkın barıştan taraf olacağını belirten Barışık, "Türk, Kürt, Arap, Laz, Abhaz herkes birbirinden kız alıp vermiş, torunları olmuş. Kimse karışmasın yüz bin defa oylama yapsınlar. Ama herkes hür olacak. Eğer oy yüzde 90'dan aşağı düşerse beni idam etsinler. Bakın bakalım halk oylaması ne olacak" diye konuştu.

Esnafın bütün beklentisinin barış ve mutluluk olduğunu yineleyen Barışık,şöyle devam etti:

"Ülkede terör sona erdiğinde esnaf açısından mükemmel bir değişiklik olacak. Bunu anlamamak, kabul etmemek, ya art niyetlilik ya da saflıktır. Tertemiz terörsüz bir ülkeyi kim istemez. Ateş düştüğü yeri yakar. Bizim konuşmamız kolay. Bunu canı yanan annelere babalara sorun, onlar da barış ister."

Muhabir: Abdulselam Durdak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler