YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çözüm Süreci Turizmcilerin De Umudu Oldu

Çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde turizmi çok olumlu etkileyeceği, bölgelerde yoğun turizm hareketliliği ile turizm yatırımlarının da artacağı

Çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde turizmi çok olumlu etkileyeceği, bölgelerde yoğun turizm hareketliliği ile turizm yatırımlarının da artacağı bildirildi.

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970'li ve 1980'li yılların başına kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turizm açısından çok önemli bölgeler olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda yaşanan çözüm sürecinin hem Doğu Karadeniz'in hem de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turizmde "altın" yıllarına tekrar döneceğini vurgulayan Gürkök, "Çünkü bölgeyi yaşanan olumsuzluklardan dolayı Avrupa'dan ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen turistler ziyaret edemiyordu. Bu bölgeler riskli bölgeler olarak kabul ediliyordu" dedi.

Avrupalı turistlerin kültür ve tarih turizmi için bölgelere tekrar büyük bir istekle geleceklerini belirten Gürkök, "Sürecin olumlu sonuçlanması turizm için çok büyük potansiyel oluşturacak. Bunu geçmişte yaşadık. Hem ekonomik açıdan hem de tanıtım açısından bölge ve Türkiye için olumlu katkılar olacaktır" diye konuştu.

-"Turist sayısı 3-4 kat artacak"-

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turizmden yeterince pay aldığını da ifade eden Gürkök, şöyle devam etti:

"Özellikle Akdeniz Bölgesi'ne gelen turistler, uçaktan indikten sonra otele 'her şey dahil' olarak yerleşiyor. Bize ve diğer bölgelere gelen ziyaretçiler dağları, yaylaları, tarihi turistik yerleri ziyaret ediyor. Bunun için barış süreci sonuçlandığında bölgeye gelen turist sayısı 3-4 kat artacak. Çünkü bunu önceki yıllar yaşadık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Karadeniz Bölgesi ağırlıklı olarak kara yolu üzerinden ziyaret edilebilecek. Bölgeler arasında turizm aktiviteleri canlanacaktır."

-"Oteller yapılmaya başlanacak"-

Bölgeler arası destinasyonda ziyaret edilecek kültürel zenginlikler olduğunu vurgulayan Gürkök, "Turistler bu bölgeleri görmek istiyorlar. Bu turizmi ve ekonomiyi geliştirecek, istihdam artacak. Kısa zamanda değil ama 1-2 yıl içerisinde orada çok büyük talep olacak. Bölgede turizm tekrar ayaklanacak, konaklama tesisleri, oteller yapılmaya başlanacak" dedi.

Gürkök, turizmin istihdamda önde geldiğini, bölgede turizmin gelişmeye başlamasının işsizliğe de çare olacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler