YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çukobirlik Pamuk Alımına Hazır

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik), 2012/2013 kampanya dönemi kütlü...

Çukobirlik Pamuk Alımına Hazır

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik), 2012/2013 kampanya dönemi kütlü pamuk alımları için hazırlıklarını tamamladı.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, yaptığı açıklamada, 23 merkezde pamuk alımı yapacaklarını belirterek, "Üretici ortaklarımız gönül rahatlığı içerisinde pamuğunu kuruma getirip teslim edebilirler. Hazırlıklarımızı, onların memnuniyetini göz önünde bulundurarak yaptık. Kampanya döneminin ortaklarımız, tüm çiftçilerimiz ve ülke ekonomisi için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bal, bölgede kuru alanlarda hasada başlandığına, eylül ayının ikinci yarısından itibaren de sulu alanlarda yoğun şekilde hasat yapılacağına dikkat çekti. Çukobirlik olarak geçen kampanya döneminde 36 bin ton kütlü pamuk alımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Bal, “Yeni sezon için ortaklarımız toplam 130 bin ton rekolte beyanında bulundu. Dolayısıyla, beyanda bulunan ortaklarımızın getireceği pamuğun tamamını alacağız. Dileyen ortağımız pamuğunu emanet usulü verebileceği gibi dileyen ortaklarımıza, günlük borsa değerleri üzerinden ödeme yapacağız. Çukobirlik olarak amacımız; ortaklarımızın emeğini ve alın terini en iyi şekilde değerlendirmek, onları aracıların insafına bırakmamak” dedi.

Çukobirlik’in 2012/2013 kampanya döneminde de sadece ortak için alım yapacağını ve teslim edilen ürünlerin kurum tesislerinde işlendikten sonra günlük borsa değerleri üzerinden satışa sunulacağını ifade eden Bal, destekleme primleri ve pamuğun geleceğiyle ilgili görüşlerini şöyle özetledi:

“Devlet destekleme primlerini olumlu buluyor ve devam etmesini diliyoruz. Bu konuda hassasiyet gösteren ilgili bakanlık ve yetkililere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ancak, ülkemiz açısından stratejik önemi bulunan pamuğa daha fazla destek olunması ve ekim sahalarının yaygınlaştırılması için gereken çalışmaların titizlikle yürütülmesini temenni ediyoruz. Özellikle hasat dönemlerinde fiyatlarla ilgili spekülatif ve olumsuz gelişmeler, çiftçimizi pamuk ekiminden giderek uzaklaştırıyor. Ülke olarak, pamukta istikrarlı bir fiyat politikasının hayata geçiremediğimiz takdirde, ekim sahalarının daha da daralması kaçınılmazdır. Bu da, gelecekte özellikle tekstil sektörümüzün büyük oranda dışa bağımlı hale gelmesine ve yüksek maliyetlerle pamuk ithal etmesine neden olacaktır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler