Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve üniversite senatosu üyeleri, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinin konuğu oldu.
Senato toplantısını OSB Toplantı Salonunda gerçekleştiren heyete, Başkan Bekir Sütcü, bölgedeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve senato heyeti, OSB Başkanlığının girişimleriyle kurulan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Teknik Meslek Yüksek Okulu ile iki ayrı sanayi kuruluşunu ziyaret ettiler.
Yönetim kurulu başkanı olduğu Abdioğulları Plastik Sanayi A.Ş’deki inceleme sırasında üretimle ilgili bilgi veren OSB Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sütcü, günün en son teknolojisiyle üretim yaptıklarını anlattı.
Plastik ambalaj malzemelerinin yanı sıra tarım alanları için koruma tülleri, sebzeler için havalandırmalı cam çuval, Dayanıklı Abstar® Markalı Plastik Çimento ve Alçı Torbası üretimini yerinde gösteren Sütcü, yaptıkları üretimle ülke ekonomisine katkı sağladıkları gibi daha önce bu ürünler için harcanan döviz kaybının da önüne geçtiklerini anlattı.
OSB bünyesindeki meslek yüksek okulundan da övgüyle söz eden Sütcü, Çukurova Üniversitesi, Adana Valiliği ve AOSB iş birliği ile açılan okulun ara eleman sorununun çözümüne katkı sağladığını bildirdi.
Okulun ilk öğrencilerini geçtiğimiz yıl aldığını ifade eden Sütçü, ''Amacımız, ülkemizde eksikliği çok fazla hissedilen ara eleman sıkıntısını gidermek ve gençlerimizi meslek sahibi yaparak iş bulmalarını sağlamak.'' dedi.
Sütçü, ''Ara eleman ihtiyacını gidermek adına yola çıkarken, öncelikle hangi sektörlerde daha fazla ihtiyaç olduğunu bilmeniz gerekir. Üniversiteden hocalarımız ile gerekli çalışmaları yaptık ve 4 branşta karar kıldık. İlk etapta Elektronik Teknolojileri, Elektronik, Tekstil ve Makine bölümlerinin açılmasına kadar verdik. Bugün itibariyle eğitim gören 240 öğrencimiz var. Bu sayının gelecek yıl ikiye katlanacağına inanıyoruz’’ diye konuştu.
Sütcü, bu okulun, Adana'nın en önemli sorunlarından biri olan ara eleman sıkıntısına çözüm olacağını belirterek, AOSB içerisinde bulunan firmaların, öğrencilere eğitimleri devam ederken staj ve iş imkanı sağladığını söyledi.
LİMKON’DA İNCELEME
Heyet daha sonra, meyve suyu konsantresi, meyve püresi, salça ve her çeşit meyve bazlı ürün üreten Limkon Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’de incelemelerde bulundu.
Şirket yetkilileri, heyete bilgi verirken, ana hedefi, üreteceği her ürünü uluslararası pazarlarda satabilecek kaliteyle üretmek olduğunu bildirdiler.
Yetkililer, bu amaçla kullanılan her türlü makine ve ekipmanı günün son teknolojisine uygun olarak seçerek dünyanın önde gelen gruplarıyla işbirliği yaptıklarını, üretmiş oldukları ürünlerini iç - dış pazara satarak dolaylı olarak yarattığı istihdamla da Türkiye ekonomisine değer katıklarını kaydettiler.
Heyet incelemelerinin ardından OSB Başkanlığındaki konferans salonunda senato toplantısını gerçekleştirdiler.
ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, senato toplantısına ev sahipliği yapan OSB yönetimine teşekkür ettiklerini kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz